Μ. Χρυσοχοΐδης : «Ηρωική προσπάθεια στην Εύβοια – Η Ευρώπη έστειλε βοήθεια»

Σε δηλώσεις προχώρησε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μετά τη συνάντηση του με τον Επίτροπο Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων, κ. Χρήστο Στυλιανίδη, στο Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μ. Χρυσοχοΐδη:

Χθες το συντονισμένο κράτος και πρωτίστως όσοι συμμετείχαν στο πεδίο, καταφέραμε να προστατέψουμε τις ζωές των ανθρώπων και να σώσουμε τις περιουσίες τους. Η πόλη των Ψαχνών δεν απειλήθηκε, χάρη στην ηρωική προσπάθεια που έγινε από όλους τους συμμετέχοντες.

Οι δύσκολες καταστάσεις μας βοηθούν να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι γιατί εκεί αναδεικνύονται οι αξίες της συνεργασίας και της αλληλεγγύης. Αυτό ακριβώς εκφράζει η επίσκεψη του Επιτρόπου κ. Στυλιανίδη, σήμερα εδώ στο Επιχειρησιακό Κέντρο της Πολιτικής Προστασίας. Η αλληλεγγύη και η συνεργασία αναδεικνύονται, έμπρακτα, με την εφαρμογή και υλοποίηση του RescEU το οποίο υπογράψαμε με τον κ. Στυλιανίδη, προ μερικών εβδομάδων, μόλις πρωτοπήγα στο Υπουργείο.

Μια προσπάθεια που αφορά όλη την Ευρώπη. Χθες χώρες ευρωπαϊκές που έχουν δικά τους προβλήματα με καύσωνα ή δικά τους περιστατικά με μεγάλες πυρκαγιές, έστειλαν βοήθεια και γι’ αυτό τους ευχαριστούμε θερμότατα. Αυτό είναι Ευρώπη, αυτή είναι η Ευρώπη που θέλουμε.

Φωτο: ΑΠΕ-ΜΠΕ