Στα μέσα του 2020 έρχεται το στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης του τουρισμού

Την πεποίθησή του ότι δεν υπάρχει περίπτωση κάποιος στην Ευρωπαϊκή Ένωση να ζητήσει παράταση της αυστηρής λιτότητας στην Ελλάδα, εξέφρασε σε συνέντευξή του ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης. Παράλληλα προανήγγειλε πως περί τα μέσα του 2020 θα είναι έτοιμο το στρατηγική σχέδιο ανάπτυξης του ελληνικού τουρισμού

Ο υπουργός διαβεβαιώνει ότι η τουριστική κίνηση δεν έχει επηρεαστεί στο ελάχιστο από την προκλητικότητα της Τουρκίας, ενώ εκτιμά ότι είναι περιορισμένες οι πιθανότητες ενός θερμού επεισοδίου.

Ο κ. Θεοχάρης τονίζει την ανάγκη η χώρα να περάσει γρήγορα σε επενδύσεις για την παραγωγή πλούτου και αναφέρει ότι μετά τη σύμβαση για τη μαρίνα της Χίου που υπογράφτηκε την περασμένη Πέμπτη, θα ακολουθήσει η μαρίνα Αλίμου και στη συνέχεια θα υπάρξουν ανάλογες πρωτοβουλίες σε Ιόνια νησιά, Κυκλάδες και Δωδεκάνησα.

Προαναγγέλλει ότι στα μέσα της επόμενης χρονιάς θα είναι έτοιμο ένα στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης του ελληνικού τουρισμού, το οποίο όπως λέει «θα ισχυροποιήσει και θα θωρακίσει το ελληνικό τουριστικό προϊόν».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Φωτο: capitalgr