Πέφτει αύριο η αυλαία του 4oυ Zante Dance Festival (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Αύριο ολοκληρώνεται το 4ο Zante Dance Festival το οποίο και ξεκίνησε το περασμένο Σάββατο με ένα φαντασμαγορικό χορευτικό show στην πλατεία Σολωμού. Το φεστιβάλ φιλοξένησε χορευτές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ παραστάσεις πραγματοποιήθηκαν στο θέατρο του Σαρακηνάδου, αλλά και σε υπαίθριους χώρους στο νησί.
Χθες βράδυ στο Θέατρο του Σαρακινάδου ανέβηκε η θεατρική παράσταση Att1tude Theatre Group «Φουέντε Οβεχούνα» (Lope De Vega). Η ομάδα αποτελείτο από φοιτητές του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Ναυπλίου της Σχολής Καλών Τεχνών και η παράσταση μάγεψε το κοινό που τους παρακολούθησε! Η Φουέντε Οβεχούνα είναι ένα ιστορικό έργο του 1619 που διαδραματίζεται στο ομώνυμο χωριό της Ισπανίας και είναι βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα, θίγοντας την κοινωνικοπολιτική κατάσταση της εποχής εκείνης, με ιδιαίτερη έμφαση στην ανισότητα των δύο φύλλων και την κατάχρηση εξουσίας, μηνύματα διαχρονικά που προβληματίζουν ακόμα και σήμερα.
Το Φεστιβάλ ολοκληρώνεται αύριο στην πλατεία Σολωμού, στις 20:00 με την εκδήλωση «1000boxes». Δημιουργός ποιήματος/ Σκηνοθεσία: Κατερίνα Κυβετού-Μαρία Κοντονή-Σόνια Μηχανού. Χορογραφία: Μαρία Κοντονή. Συμμετέχουν: Άλκηστις Ακτύπη, Μελίνα Πυριόχου, Σόνια Μηχανού, Μαρία Κοντονή, Κυριακή Γριβάκη, Κατερίνα Κυβετού, Χριστίνα Worldart. Σκηνικά: Αγγελος Φωτεινόπουλος. Όσον αφορά την τελευταία εκδήλωση του Φεστιβάλ, οι διοργανωτές στέλνουν το μήνυμα: «Η κάθε ηλικία φέρει γνώση, μια γνώση που μπαίνει σε ένα κουτί… άλλοτε σε ένα κουτί με κορδέλα, άλλοτε μικρό, άλλοτε μεγάλο, άλλοτε χρωματιστό, άλλοτε γεμάτο και άλλοτε άδειο. Αυτή η γνώση, πόσο βιωματική είναι άραγε»;