Πολυτελή σκάφη καθημερινά δένουν στο λιμάνι | Σημαντικά έσοδα για τις επιχειρήσεις

Σχεδόν κάθε μέρα δένουν στο λιμάνι της Ζακύνθου, πολυτελή σκάφη, τα οποία τραβούν τα βλέμματα ντόπιων και επισκεπτών! Τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί σημαντικά ο θαλάσσιος τουρισμός στο νησί, ενώ ολοένα και περισσότεροι διάσημοι σταρς αλλά και μέλη του διεθνούς jet set επιλέγουν το νησί μας για τις διακοπές τους.
Μπορεί βέβαια εδώ και χρόνια οι λιμενικές υποδομές να μην κατάλληλες, αλλά αυτό δεν πτοεί όσους θέλουν να γνωρίσουν το φημισμένο «Φιόρο του Λεβάντε». Εκτός από την άφιξη της πολυτελούς θαλαμηγού του Εμίρη, πρόσφατα θυμίζουμε ότι είχε βρεθεί στο νησί μας το Atlante, ένα γιοτ αξίας 40 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ οι αφίξεις άλλων πολυτελών σκαφών είναι καθημερινές.
Η απουσία μαρίνας και προβλήτας κρατούν πίσω το «yachting»
Παρά τη συνεχή παρουσία τα τελευταία χρόνια πολυτελών σκαφών, οι ελλείψεις είναι οφθαλμοφανείς στο λιμάνι του νησιού μας. Η απουσία προβλήτας είναι ένα τεράστιο ζήτημα, ενώ επίσης και η έλλειψη μιας μαρίνας που θα επέτρεπε στα γιοτ να έρθουν στο νησί είναι τεράστιος «βραχνάς». Οι κάτοικοι και οι επιχειρηματίες του νησιού έχουν τονίσει κατά καιρούς τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν και αναφέρουν ότι αν επιλυθούν η Ζάκυνθος θα βγει κερδισμένη.

Πέτρος Κυπριώτης – Ιδιοκτήτης τουριστικού γραφείου
«Η Ζάκυνθος είναι πόλος έλξης για τον τομέα του yachting. Είναι ένα όμορφο νησί, και μπορεί να βρει εδώ, οποιοσδήποτε, αυτό που χρειάζεται. Είναι μεγάλη η αγορά. Είναι όμορφο το νησί μας, τόσο σε παραλίες όσο και σε φυσική ομορφιά. Το γραφείο μας κάνει πολύ μεγάλη προσπάθεια για να προσελκύσει αυτού του είδους τον τουρισμό. Έχουν έρθει πολύ διάσημοι και προσπαθούμε να αναβαθμίσουμε το προϊόν. Βέβαια θέλουμε μια βοήθεια από το κράτος για να βελτιώσουμε το λιμάνι μας και τις εγκαταστάσεις και να αυξήσουμε το yachting στη Ζάκυνθο».

Φάνης Γεωργίου
«Είναι πολύ όμορφο να δένουν αυτά τα πολυτελή σκάφη στο λιμάνι. Είναι σημαντικό για την οικονομία του τόπου και βοηθά και πολύ τους καταστηματάρχες. Καλό είναι να έρχονται όσα περισσότερα γίνεται! Περιμένουμε και τα μεγαλύτερα σκάφη. Απ’ ότι βλέπω τα κρουαζιερόπλοια είναι έξω από το λιμάνι. Μακάρι να φτιαχτούν οι κατάλληλες υποδομές για να έρθουν ακόμα μεγαλύτερα σκάφη».

Ανδρέας Κουρούμαλος
«Τα πολυτελή σκάφη και γενικά ο θαλάσσιος τουρισμός είναι μια πολύ ωραία προσέγγιση για το νησί μας. Όσοι κατέχουν αυτά τα σκάφη, όταν επισκέπτονται τα μαγαζιά βοηθούν πολύ την οικονομία μας. Ελπίζω να φτιαχτεί αυτή η προβλήτα που μας έχει ταλαιπωρήσει όλα αυτά τα χρόνια και δεν μπορεί να αράξει ένα κρουαζιερόπλοιο, με αποτέλεσμα να τους φέρνουν στο νησί με βάρκες»…