Γέφυρα Αγ. Χαραλάμπη |Δεκαήμερο υπομονής μέχρι να «δέσει» το σκυρόδεμα

Έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα συνεχίζει να προκαλεί η απαγόρευση διέλευσης από τη Γέφυρα Αγίου Χαραλάμπη, πάραυτα οι εργασίες τελείωσαν σε χρόνο ρεκόρ και απομένει περίπου ένα δεκαήμερο υπομονής για να «δέσει» το σκυρόδεμα και να επιστρέψουμε στη κανονικότητα. Υπενθυμίζεται πως το έργο έχει αναλάβει η ΜΟΜΚΑ του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης το οποίο και δημοπράτησε σε εργολάβο που το εκτέλεσε την περασμένη εβδομάδα. Πρόκειται για την ίδια ομάδα εργασιών που είχε αναλάβει και τις πρώτες εργασίες και η οποία είναι εξαιρετικά πεπειραμένη. Στην εμπειρία αυτή οφείλουμε και τη γρήγορη αποπεράτωση του έργου. Τώρα δε μένει παρά να βρούμε εναλλακτικές…διαδρομές, αποφεύγοντας τις δυο γέφυρες μέχρι και τις 31 Ιουλίου ημερομηνία που σύμφωνα με τον Πρόεδρου του Λιμενικού Ταμείου το υλικό θα έχει δέσει και θα είναι έτοιμη η αναβαθμισμένη γέφυρα προς παράδοση.
Οι εργασίες προκαλούν μεν εκνευρισμό σε οδηγούς που περιμένουν έως και δέκα λεπτά ή και περισσότερο σε ώρες αιχμής για να περάσουν απ’ τις δυο άλλες γέφυρες αλλά υπενθυμίζεται πως τον τελευταίο χρόνο κάτοικοι της γύρω περιοχής υπέφεραν από την ηχορύπανση που προκαλούσε η διέλευση οχημάτων με μεγάλη ταχύτητα απ’ αυτή λόγω του ξύλινου καταστρώματός της. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου, Άκη Ζήβα, «το νέο υλικό δεν θα κάνει θόρυβο και δεν θα ενοχλεί πλέον τους περίοικους ενώ θα μπορεί να σηκώνει και μεγαλύτερα φορτία».
Οι αντιδράσεις από την έναρξη των εργασιών ήταν έντονες όχι αναφορικά με τη χρησιμότητα κι αναγκαιότητα της αναβάθμισης της γέφυρας, αλλά με την επιλογή του συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος για την τέλεση των εργασιών. Ωστόσο υπενθυμίζουμε πως το Λιμενικό Ταμείο είχε εκταμιεύσει τα χρήματα από τις 17 Απριλίου αλλά υπήρχαν ζητήματα επιβαρυμένου προγράμματος της ΜΟΜΚΑ, που άλλωστε προγραμματίζει έργα για όλη την Ελλάδα μερικά εκ των οποίων αφορούν έκτακτες καταστάσεις θεομηνίες και εκτεταμένες ζημιές. Πρόεδροι κοινοτήτων και επιχειρηματιών Αργασίου και Βασιλικού είχαν ζητήσει μέσω της «Ημέρας» κατανόηση κι υπομονή απ’ όλους για να περάσει αυτό το διάστημα με όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα παρότι πολλοί εξ αυτών ήλπιζαν να έχει γίνει λίγο νωρίτερα και όχι εν μέσω της σεζόν.