Η πιο ξεχωριστή πισίνα στο Αιγαίο – Με θέα που κόβει την ανάσα

Μια «αόρατη όαση». Αυτό περιγράφει πλήρως το σπίτι Mirage στην Τήνο, δημιουργία του αρχιτεκτονικού γραφείου Kois Associated Architects.

Η κατοικία βρίσκεται σε μια απόκρημνη βραχώδη τοποθεσία της Τήνου με προσανατολισμό προς το Αιγαίο. Πρόκειται για μονοκατοικία με επιφάνεια 198 τ.μ., που επωφελείται από την υπέροχη και πανοραμική θέα του τοπίου και της θάλασσας. Στόχος του αρχιτεκτονικού γραφείου είναι να ενσωματώσει την οικία στο τοπίο, γι’ αυτό και αν κάποιος την παρατηρήσει από μακριά το μόνο που βλέπει είναι η πισίνα υπερχείλισης.

Η πισίνα μοναδικό στοιχείο του σπιτιού στην Τήνο
Κάτω από αυτή βρίσκεται η κατοικία, με αποτέλεσμα η πισίνα να λειτουργεί σαν ένας τεράστιος καθρέπτης που αγκαλιάζει και προφυλάσσει τη ζωή των κατοίκων του σπιτιού. Χάρη σε αυτή το κτίριο «εξαφανίζεται» καθώς το νερό ενώνεται αρμονικά με τον ουρανό και τη θάλασσα. Δίνεται η αίσθηση πως η οροφή αποτελεί προέκταση της θάλασσας, που έχει ανέβει λίγο πιο ψηλά. Το νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας αντικατοπτρίζει τους γύρω βράχους και κατά τη διάρκεια της νύχτας ο αστέρας γεμάτος νυχτερινό ουρανό. Ενα όνειρο!
Πηγή: iefimerida.gr