Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου ΑΜΕΑ – Θριάμβευσαν Α. Μαρίνος και Στ. Παντής

Από αριστερά Στ. Παντής, Β. Καλύβας και Αρ. Μαρίνος

Συνεπείς στο ραντεβού τους με τις επιτυχίες ήταν ο Αριστοτέλης Μαρίνος και ο Σταύρος Παντής που εκπροσώπησαν τον Φιλόξενο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Ατόμων με Αναπηρία.
Από την μεριά του ο Αριστοτέλης Μαρίνος στην κατηγορία Τ38 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο τόσο στα 800 μέτρα όσο και στα 1,500 μέτρα. Από την δική του πλευρά ο Σταύρος Παντής ήταν αργυρός στα 1,500 μέτρα, ενώ έφτασε στην Τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο στα 800 μέτρα. Ο Στ. Παντής αγωνίστηκε στην κατηγορία Τ12.

Μάλιστα ο Στ. Παντής αναφερόμενος για την μεγάλη επιτυχία των δυο αθλητών είπε τα εξής: «Είναι η πέμπτη χρονιά που κατεβαίνω. Έχω φέρει 10 μετάλλια για τον Φιλόξενο. Παρέα με τον Μαρίνο και με τον Γεράσιμο Λιγνό κάνουμε ότι μπορούμε για τον σύλλογο. Η ηλικία μας μεγαλώνει για να είμαστε αθλητές. Θέλουμε να βρούμε νέα παιδιά για να συνεχίσουν την επιτυχημένη παράδοση στον σύλλογο».


Ο Στ. Παντής πραγματοποίησε εξαιρετικούς αγώνες

Οι δυο Ζακυνθινοί αθλητές προπονήθηκαν σκληρά για μεγάλο χρονικό διάστημα με τον Βασίλη Καλύβα που είναι ο προπονητής τους τα τελευταία χρόνια και τους βοηθάει να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό. Η σωστή προετοιμασία τους, τους έφερε στην κατάκτηση άλλων τεσσάρων μεταλλίων για τον Φιλόξενο, ο οποίος κρατάει ψηλά τον πήχη όσον αφορά τις επιτυχίες.

Βέβαια όπως ανέφερε και ο Σταύρος Παντής οι δυο αθλητές είναι μεγάλοι σε ηλικία και δεν ξέρει κανείς πόσο καιρό ακόμα θα συνεχίσουν να αγωνίζονται και να προσφέρουν στο σωματείο. Στόχος τους είναι να βρουν νέα παιδιά που έχουν κάποια αναπηρία και μπορούν να αγωνιστούν σε μεγάλες διοργανώσεις.

O Αρ. Μαρίνος κατά την διάρκεια του αγώνα του

Φυσικά αμφότεροι αξίζουν συγχαρητήρια για την μεγάλη αγάπη τους για τον αθλητισμό αλλά και τον ζήλο που δείχνουν κάθε φορά, αφού ξεπερνούν όλες τις δυσκολίες και εκπροσωπούν το νησί μας με τον καλύτερο τρόπο. Στόχος τους είναι η επόμενη μεγάλη διοργάνωση, όπου στοχεύουν και εκεί να αγωνιστούν και να φέρουν κάποια άλλη μεγάλη διάκριση για το νησί μας.
Ευχαριστούμε την κυρία Γρ. Λούτα για τις φωτογραφίες