347 επιβάτες έφερε το «Red Star 1» από το Μπρίντιζι

Από Μπρίντιζι και Μπάρι κάθε καλοκαίρι φτάνουν στο νησί 4.000 – 6.000 Ιταλοί τουρίστες
Χθες το μεσημέρι μπήκε στο λιμάνι το «Red Star 1», της Red Star Ferries, το οποίο έφερε στο νησί μας 347 Ιταλούς τουρίστες από το Μπρίντιζι. Το πλοίο έδεσε λίγο μετά τις 14.00 στο Πόρτο και αποβίβασε κυρίως νεαρούς Ιταλούς που έρχονται για να κάνουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές στο «Φιόρο του Λεβάντε».

Τα δρομολόγια του «Red Star 1» ξεκίνησαν και τα επόμενα που έχουν προγραμματιστεί είναι για τις: 24/7, 31/7, 7/8, 14/8, 21/8, 28/8 και 4/9. Στις 23 Ιούλη θα ξεκινήσουν και τα δρομολόγια από το Μπάρι τα οποία θα πραγματοποιούνται από τη Ventouris Lines και το πλοίο Rigel. Αφίξεις θα γίνουν στις: 23/7, 30/7, 6/8, 13/8, 21/8, 27/8, 4/9. Να πούμε ότι τους Ιταλούς τουρίστες περίμεναν λεωφορεία και ταξί για να τους μεταφέρουν στον προορισμό τους, ενώ οι περισσότεροι που κατέφθασαν ήταν νεαροί σε ηλικία και επισκέπτονται για πρώτη φορά τη Ζάκυνθο. Μέσω αυτών των δρομολογίων φτάνουν στο νησί μας από 4.000 – 6.000 τουρίστες κάθε καλοκαίρι. Και φέτος ο αριθμός των επισκεπτών από την Ιταλία δεν θα είναι μικρότερος.
Στο λιμάνι στις δηλώσεις τους, στην «Ημέρα» οι Ιταλοί είπαν ότι επέλεξαν το νησί μας γιατί μπορεί να προσφέρει τις διακοπές που ονειρεύονται. Επίσης, δήλωσαν ότι ένας από τους λόγους που επιλέγουν την Ελλάδα, αλλά και το νησί μας συγκεκριμένα, είναι οι πολύ χαμηλές τιμές που βρίσκουν για τη διανυκτέρευση τους, ενώ πρόσθεσαν ότι είναι εξυπηρετική η απευθείας σύνδεση από το Μπρίντιζι και το Μπάρι.

Λεονάρντο Τζανέλι
«Θα έχουμε φανταστικές διακοπές με τους φίλους μου. Ήρθαμε να απολαύσουμε τα μέρη και την φιλοξενία των Ζακυνθινών. Έχουμε ακούσει πολλά για το πόσο φιλικοί είναι οι κάτοικοι. Είναι η πρώτη μου φορά στο νησί. Έχω δει μόνο φωτογραφίες από τη θάλασσα, τα μέρη που είχε αλλά και την νυχτερινή ζωή που υπάρχει και είναι ιδιαίτερα έντονη».

Πίετρο Φρανζόι
«Είμαι μαζί με ένα γκρουπ και ήρθα να περάσω όμορφα στις διακοπές μου. Μου αρέσουν οι παραλίες της Ζακύνθου και θέλω να περάσω καλά. Είναι η πρώτη μου φορά στη Ζάκυνθο, αλλά έχω επισκεφτεί ξανά την Ελλάδα και συγκεκριμένα τη Ρόδο και την Αθήνα. Έχω ακούσει ότι έχετε καταπληκτικές παραλίες, πολλά night club και υπέροχη νυχτερινή ζωή».

Φάμπιο Μπαρόνε
«Είναι η πρώτη μου φορά στη Ζάκυνθο. Έχω έρθει στην Ελλάδα πολλές φορές και έχω επισκεφτεί την Κεφαλονιά, την Κέρκυρα και την Ιθάκη. Είναι ένα πολύ όμορφο μέρος απ’ ότι βλέπω. Ελπίζω να περάσω καλά. Ξέρω ότι έχει ιταλικές επιρροές σαν νησί. Θέλω να μάθω περισσότερα για τη Ζάκυνθο. Έχω ακούσει για τις παραλίες και τις θάλασσες που είναι υπέροχες και θέλω και εγώ να τις θαυμάσω».