Λυρική βραδιά – αφιέρωμα στη Μ. Κάλλας | Δ. Σούρμπης: Η Ζακυνθινή φωνή που μας κάνει περήφανους (ΦΩΤΟ)

Μοναδική μετάδοση από το ΙΟΝΙΑΝ – Άψογη εικόνα και ήχος από το Λέτσε της Ιταλίας

Μια μαγική μουσική βραδιά αφιέρωμα στην Μαρία Κάλλας, την αθάνατη φωνή που ενώνει τον κόσμο της Μεσογείου, μπόρεσαν να απολαύσουν οι τηλεθεατές του ΙΟΝΙΑΝ το βράδυ της Τρίτης. Το περιφερειακό κανάλι ΙΟΝΙΑΝ ήταν το μόνο ελληνικό μέσο που μετέφερε εικόνα από το θέατρο «Apollo», όπου και πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση λόγω καιρικών συνθηκών (αρχικά είχε προγραμματιστεί να γίνει στην κεντρική πλατεία του Λέτσε).

Η μουσική αυτή βραδιά ήταν μια ελληνοϊταλική σύμπραξη. Πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πρεσβείας στην Ρώμη αλλά και του Ελληνικού Προξενείου στο Μπρίντιζι και στόχο είχε να φέρει κοντά Έλληνες και Ιταλούς μέσα από κάτι που και οι δύο λαοί αγαπούν – την μουσική.

Μάγεψε το κοινό ο Ζακυνθινός Διονύσης Σούρμπης

Στη σκηνή ανέβηκαν ο διεθνής φήμης βαρύτονος και Ζακυνθινός Διονύσης Σούρμπης, η Ελληνίδα σοπράνο Ευμορφία Μεταξάκη, αλλά και ο τενόρος Leonardo Gramegna που έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό. Οι φωνές τους συνοδεύτηκαν από το Quintet Florilegium ενώ την σκηνοθεσία είχε ο μαέστρος Valerio De Giorgi.

Το αποτέλεσμα πραγματικά μοναδικό για τους εκατοντάδες θεατές του θεάτρου και τους χιλιάδες τηλεθεατές που παρακολούθησαν σε απευθείας σύνδεση τα όσα γίνονταν στο Λέτσε της Ιταλίας.

Η ιδέα της βραδιάς άνηκε στην Επίτιμη Πρόξενο της Ελλάδας στο Μπρίντιζι και δικηγόρο, Αντονέλλα Μαστροπάολο η οποία και δήλωσε πως στόχος αυτών των εκδηλώσεων είναι η ένωση των δύο λαών. Το Προξενείο, όπως είπε, στηρίζει τα τελευταία χρόνια εκδηλώσεις αφιερώματα σε μεγάλες Ελληνίδες, οι οποίες ξεχώρισαν κατά τη διάρκεια των αιώνων. Η Μαρία Κάλλας ήταν μια τέτοια γυναίκα που έκανε γνωστή την Ελλάδα σε όλο τον κόσμο και έμεινε στη μνήμη όλων ως η ντίβα της όπερας. «Απόψε έχουμε την ευκαιρία να δούμε σε απευθείας μετάδοση την μουσική αυτή βραδιά μέσα από το ΙΟΝΙΑΝ ΤV που είναι μαζί μας. Ελπίζουμε να σας αρέσει το θέατρο «Apollo», το οποίο πρόσφατα ανακαινίστηκε και σας προσκαλώ να μας επισκεφθείτε από κοντά. Οι πόλεις άλλωστε της Νότιας Ιταλίας, όπως είναι το Λέτσε, μοιάζουν και με την Ελλάδα τουλάχιστον στην κουλτούρα» είπε η κα Μαστροπάολο στην αρχή της εκδήλωσης.
Η μουσική εκδήλωση ξεκίνησε με την ανάκρουση του εθνικού μας ύμνου, ακολούθησαν κάποιοι χαιρετισμοί και ύστερα το μουσικό κομμάτι της βραδιάς με τραγούδια που ερμήνευσε και έκανε γνωστά – ακόμη και στο ευρύ κοινό – η Μαρία Κάλλας σε όλη την διάρκεια της καριέρας της.
Το χειροκρότημα των θεατών στο τέλος της βραδιάς που κράτησε σχεδόν δύο ώρες εκκωφαντικό. Αυτή ήταν θα λέγαμε και η επιβράβευση μιας προσπάθειας να έρθουν οι δύο χώρες ακόμη πιο κοντά.

Το ΙΟΝΙΑΝ έχτισε «γεφύρια πολιτισμού»

Τo IONIAN με την οκταμελή αποστολή του στην Ιταλία κατάφερε να συνδέσει τη Δυτική Ελλάδα με τη Νότια Ιταλία και το Ιόνιο με την Αδριατική, χτίζοντας γέφυρες πολιτισμού.
Το βαν εξωτερικών συνδέσεων του σταθμού είχε ξεκινήσει ήδη από το βράδυ της Κυριακής το ταξίδι για το Λέτσε. Η οκταμελής αποστολή του ΙΟΝΙΑΝ έχοντας εξοπλισμό προηγμένης τεχνολογία κάλυψε το μεγάλο αυτό λυρικό γεγονός σε μια απαιτητική παραγωγή εκτός των συνόρων.

Γυρίσματα στην Ιταλία για την εκπομπή «Travel life»

Πέρα όμως από την κάλυψη της μουσικής βραδιάς αφιέρωμα στην Μ. Κάλλας το ΙΟΝΙΑΝ προετοιμάζει θεματικές εκπομπές με εικόνες από την Ιταλία που θα προβληθούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Η Ελένη Κίτσιου με την εκπομπή «Travel life» αποδεικνύει πως η ζωή είναι ταξίδι … και ετοιμάζει πολλές εκπλήξεις για τους τηλεθεατές κάνοντας στάσεις στα Ελληνόφωνα χωριά της Κάτω Ιταλίας και συγκεντρώνοντας όλα τα μέρη που πρέπει κανείς να επισκεφθεί στην υπέροχη Απουλία!

Δείτε και πάλι τη μοναδική εκδήλωση: