Έλαμψαν οι «μικροί» της ΑΓΕΖ – Κατέκτησαν τρία μετάλλια στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου

Εξαιρετική ήταν η παρουσία του τμήματος στίβου της ΑΓΕΖ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παμπαίδων Παγκορασίδων στην Χαλκίδα. Ο σύλλογος του νησιού μας συγκέντρωσε συνολικά 83 βαθμούς και κυριάρχησε στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, ενώ στα αγόρια κέρδισε την 7η θέση πανελληνίως. Μάλιστα έφτασε ενός χρυσού και δυο αργυρών μεταλλίων. Συγκεκριμένα η Ρωξάνη Μαρίνου ήταν πρώτη στο ακόντιο με βολή στα 36,70 μέτρα, ενώ ασημένιο μετάλλιο πήρε ο Κωνσταντρίνος Σούλης στα 600μ. κάνοντας μάλιστα ατομικό ρεκόρ (1 λεπτό, 28 δευτερόλεπτα και 56 δεύτερα). Επίσης δεύτερος ήταν στο έξαθλο ο Διονύσης Αρβανιτάκης συγκεντρώνοντας 3,956 βαθμούς και κάνοντας και αυτός ατομικό ρεκόρ.
Από εκεί και πέρα οι υπόλοιποι αθλητές τα πήγαν εξαιρετικά, παρά το γεγονός ότι δεν έφτασαν στην κατάκτηση κάποιου μεταλλίου. Αναλυτικά τα αποτελέσματα τους: Ομάδα σκυταλοδρομίας 4Χ80 Παγκορασίδων (Καραμαλίκη, Πυριόχου, Μωραΐτη και Μαρίνου) – 5η θέση, Στρούζας Π. – 7η θέση στα 3,000μ., Γεωργαντόπουλος Γ. – 7ος στα 600μ., Βερναρδάκης Γ. – 9ος στο έξαθλο, Σεμιτεκόλου Αικ. – 10η στα 80μ. με εμπόδια, Ομάδα σκυταλοδρομίας 4Χ80 Παμπαίδων (Κεφαλληνός, Γιακουμέλος, Γεωργαντόπουλος, Σούλης) – 13η θέση, Κεφαλληνός Ι. – 14η θέση στο Μήκος, Μωραΐτη Δ. – 24η στα 300μ., Καραμαλίκη Α. -40η θέση στα 150μ., Γιακουμέλος Δ. -44η θέση στα 150μ., Πυριόχου Ρ. – 59η θέση στα 150μ.

Όσον αφορά την βαθμολογία η ΑΓΕΖ όπως είπαμε έφτασε στους 83 βαθμούς και ξεπέρασε την Ολυμπιάδα Πατρών (71β.) και την Κεφαλληνία (57β.) καταλαμβάνοντας την 8η θέση. Στα αγόρια η ΑΓΕΖ η μάλιστα ήταν 7η στην Ελλάδα φτάνοντας στους 51 βαθμούς, ενώ στην 1η θέση ήταν το Κολλέγιο Αθηνών με 125β. Επίσης δεύτερη ήταν η Κηφισιά με 73β. και Τρίτη η Φιλοθέη με 72β. Στα κορίτσια η ΑΓΕΖ ήταν 21η με 32β.
Να πούμε ότι αυτή ήταν η δεύτερη καλύτερη βαθμολογική συγκομιδή στην ιστορία της ΑΓΕΖ μετά το 2014, με τους αθλητές να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό στους αγώνες. Στο δελτίο τύπου αναφέρεται και η βοήθεια που έδωσε ο Πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης και Υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής για να δημιουργηθεί το ταρτάν στο Δημοτικό Στάδιο Ζακύνθου.
Σημαντική ήταν και η βοήθεια των προπονητών της ΑΓΕΖ με υπεύθυνο τον Νίκο Ακτύπη, οι οποίοι δούλεψαν για να φτάσουν σε μια τέτοια επιτυχία.