ΖΑΟΑ – Νέο «αίμα» στο προπονητικό τιμ

Από την πρόσφατη γιορτή του ΖΑΟΑ από αριστερά οι Μ. Βαζαίος, Ε. Μυλωνά, Ι. Καποδίστρια, Δ. Πυριόχου, Κ. Ζαφειροπούλου και Α. Καμπιώτη

Ιδιαίτερα σημαντική είναι η δουλειά που γίνεται από τον Ζακυνθινό Αθλητικό Όμιλο Αντισφαίρισης, ο οποίος ακόμα και το καλοκαίρι δουλεύει πυρετωδώς μαζί με τα μικρά παιδιά. Ο σύλλογος τα έχει καταφέρει, προσθέτοντας νέους προπονητές που ήρθαν να βοηθήσουν και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους δίπλα στον πολύπειρο Μάνο Βαζαίο. Μάλιστα παρουσιάστηκαν στην πρόσφατη γιορτή του ΖΑΟΑ και έδειξαν δίψα και διάθεση για δουλειά. Η πιο γνωστή προπονήτρια, η οποία αναμένεται να βοηθήσει και τον χειμώνα τον σύλλογο είναι η Διονυσία Πυριόχου, που έχει τεράστια εμπειρία όσον αφορά τα μικρά παιδιά για να μάθουν σωστά τα μυστικά του τένις. Επίσης ενεργό μέλος και ιδιαίτερα σημαντικό είναι και ο Σάκης Γιατράς που δουλεύει πυρετωδώς και βοηθάει τον σύλλογο.
Μάλιστα για το καλοκαίρι έχουν έρθει να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και η Ιωάννα Καποδίστρια που είναι τελειόφοιτος ΤΕΦΑΑ στην Αθήνα, αλλά και η Ευσταθία Μυλωνά που πραγματοποιεί την πρακτική της στο νησί μας και στον ΖΑΟΑ.

Φυσικά ο Μάνος Βαζαίος εδώ και πολλά χρόνια αποτελεί αναπόσπαστο μέλος του συλλόγου και είναι ο υπεύθυνος προπονητής, έχοντας κάνει εξαιρετική δουλειά στα αγωνιστικά και προαγωνιστικά τμήμα.
Ο ίδιος θέλησε να μιλήσει για το πόσο πολύ προσφέρουν στον σύλλογο οι νέοι προπονητές που ήρθαν.
«Οι προπονητές αυτοί ασχολούνται με το μίνι τένις, τις ακαδημίες και τους ενήλικες. Αυτή είναι η βασική τους δουλειά. Μας βοηθάνε πολύ για να λειτουργήσει ο όμιλος. Οι προπονητές συμβάλουν στο να μάθουμε τα παιδιά τένις και τα καταφέρνουμε μέχρι τώρα πολύ καλά. Είμαστε σε δυο γήπεδα και υπάρχουν αρκετά παιδιά. Είναι εξαιρετική η προσφορά των προπονητών. Είμαστε μια πολύ καλή ομάδα και τα αποτελέσματα είναι θετικά».

Σοβαρό πρόβλημα για τον ΖΑΟΑ οι υποδομές

Δυστυχώς παρά τις πολλές εκκλήσεις από τα μέλη της διοίκησης, ο ΖΑΟΑ ακόμα δεν έχει αρκετά γήπεδα, με τους εκατοντάδες αθλητές του να συνωστίζονται στα δυο γήπεδα τένις στην Αγία Τριάδα.
Ο σύλλογος προσπαθεί μέσα σε αυτόν τον λιγοστό χώρο να βοηθήσει τους αθλητές του, αλλά τα προβλήματα είναι εμφανή.
Παρόλα αυτά ο προπονητής Μάνος Βαζαίος εξέφρασε την αισιοδοξία του σχετικά με την βοήθεια που μπορούν να προσφέρουν οι νέες αρχές του τόπου.
«Τα παιδιά είναι γύρω στα 130-140 μέσα στη χρονιά και παίζουμε σε ένα γήπεδο πολλές φορές. Επίσης στο προαγωνιστικό και αγωνιστικό τμήμα, τα παιδιά δεν μπορούν να κάτσουν πολλές ώρες. Δεν έχουμε γήπεδα να δουλέψουμε και βρίσκουμε μια μέση λύση. Προσπαθώ να βοηθήσω. Είναι δύσκολο κομμάτι αυτό. Πιστεύω ότι έχουμε καλύτερες συγκυρίες στον τόπο μας για να μας βοηθήσουν να φτιάξουμε καινούργια γήπεδα και να προσφέρουμε περισσότερα».