Φωτοστιγμές από το πανηγύρι της Αγίας Μαύρας στο Μαχαιράδο | Πλήθος πιστών στις θρησκευτικές τελετές

Με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη πανηγύρισε το Σαββατοκύριακο ο Ιερός Ναός Αγίας Μαύρας στο Μαχαιράδο. Πλήθος πιστών και φέτος βρέθηκε στο χωριό για να προσκυνήσει την Ιερή Εικόνα, να συμμετάσχει στις θρησκευτικές τελετές και να διασκεδάσει στο λαϊκό γλέντι που στήνεται κάθε χρόνο με ζωντανή μουσική.
Νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου, το παραδοσιακό «ταμπουρλονιάκαρο» προανήγγειλε τις εκδηλώσεις στο προαύλιο της εκκλησίας, ενώ το απόγευμα τελέστηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός με Αρτοκλασία. Το προσκύνημα στην εικόνα της Αγίας Μαύρας συνεχίστηκε ως τα μεσάνυχτα. Μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα, ξημερώματα Κυριακής, πραγματοποιήθηκε η Ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια, στις 2 το πρωί, η Λιτάνευση της Σεπτής Εικόνας της Αγίας Μαύρας στους δρόμους του χωριού κατά το τοπικό έθιμο, με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής και του Πολιτιστικού Συλλόγου Μαχαιράδου. Το πρωί της Κυριακής τελέστηκε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεστώτος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ζακύνθου κ. Διονυσίου. Το βράδυ ακολούθησε λαϊκό γλέντι με ζωντανή μουσική και εδέσματα στον προαύλιο χώρο του Ναού. Το γλέντι κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.
Για ακόμα μία χρονιά ξεχωριστός ήταν ο τρόπος που πλαισίωσε τις εκδηλώσεις ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μαχαιράδου «Αγία Μαύρα» με τα χορευτικά του τμήματα, που παρουσίασαν χορούς από όλη την Ελλάδα και τίμησαν τους προστάτες Άγιους του χωριού, Τιμόθεο και Μαύρα.
Και του χρόνου!

*Φωτογραφίες: Δ. Μπινιώρης και Facebook: serafim konidis