Πανηγύρι στην Αγία Μαύρα στο Μαχαιράδο

Ο Ιερός Ναός Αγίας Μαύρας στο Μαχαιράδο πανηγυρίζει με κάθε εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Ιουλίου. Την Κυριακή το βράδυ θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι με ζωντανή μουσική και εδέσματα στον προαύλιο χώρο του ναού.

Σάββατο 13 Ιουλίου
Από νωρίς το απόγευμα, θα προαναγγείλει τις εκδηλώσεις, το παραδοσιακό «ταμπουρλονιάκαρο» στο προαύλιο της εκκλησίας. Στις 20:00 θα τελεστεί ο μέγας αρχιερατικός εσπερινός με αρτοκλασία. Το ιερό προσκύνημα στην εικόνα της Αγίας Μαύρας θα συνεχίζεται ως τα μεσάνυχτα. Μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα (ξημερώματα Κυριακής) θα πραγματοποιηθεί η ακολουθία του όρθρου και στη συνέχεια (γύρω στις 2 το πρωί) η λιτάνευση της σεπτής εικόνας της Αγίας Μαύρας στους δρόμους του χωριού κατά το τοπικό έθιμο, με τη συνοδεία της φιλαρμονικής και του Πολιτιστικού Συλλόγου Μαχαιράδου. Πυροτεχνήματα συνοδεύουν τον εορτασμό. Η εικόνα θα επιστρέψει στο Ναό κατά τις 03:00.

Κυριακή 14 Ιουλίου
Στις 08:00 θα τελεστεί η επίσημη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεστώτος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ζακύνθου κ.κ. Διονυσίου Δ’. Το βράδυ της Κυριακής μετά τις 20:00 θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι με ζωντανή μουσική και εδέσματα στον προαύλιο χώρο του Ναού. Το γλέντι κρατά μέχρι το πρωί.
Εκεί θα βρίσκεται και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μαχαιράδου «Αγία Μαύρα» με τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου να παρουσιάζουν χορούς από όλη την Ελλάδα, τιμώντας έτσι τους προστάτες Άγιους του χωριού, Τιμόθεο και Μαύρα.