Ο Γ. Αγαλιανός ενημερώθηκε από τον απερχόμενο Δήμαρχο

•Στο επίκεντρο διαχείριση απορριμμάτων, υγρών αποβλήτων και σφαγεία

Ενημερωτική επίσκεψη πραγματοποίησε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανάδραση» και εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος Γιάννης Αγαλιάνος στο Δήμο, όπου είχε μια αναλυτική συνομιλία με τον Δήμαρχο Παύλο Κολοκοτσά. Καθώς ολοκληρώνεται η θητεία του κ. Κολοκοτσά, ο κ. Αγαλιανός μαζί με τους συνεργάτες του, θέλησαν να ενημερωθούν σχετικά με όλες τις λεπτομέρειες που αφορούν στη διαχείριση των απορριμμάτων, των υγρών αποβλήτων, την ανακύκλωση, αλλά και για άλλα θέματα.
Ο κ. Κολοκοτσάς τους ενημέρωσε σχετικά με τις εξελίξεις για τη διαχείριση των ανακυκλώσιμων υλικών από την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης – Ανακύκλωσης Α.Ε. που θα αναλάβει το ΚΔΑΥ ενώ για τα ογκώδη τους ενημέρωσε σχετικά με τη συνεργασία του Δήμου με την ΑΝΑΚΕΜ Α.Ε. και την αδειοδοτημένη μονάδα ανακύκλωσης, η οποία είναι συμβεβλημένη με την ΑΝΑΚΕΜ (Π. Γιακουμέλος) και βρίσκεται στην περιοχή του αεροδρομίου.

Για τη διαχείριση των υγρών αποβλήτων, ο κ. Κολοκοτσάς εξέφρασε τον προβληματισμό του σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Ο Βιολογικός με το ζόρι κρατάει. Αντέχει 10,000 κυβικά. Του ρίχνουμε γύρω στα 14,000»!
Για τα σφαγεία ο κ. Κολοκοτσάς τόνισε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η ανάδειξη εργολάβου για την επισκευή τους, μέχρις ότου η νέα Δημοτική Αρχή αποφασίσει σε ποιο χώρο θα δημιουργήσει καινούργια σφαγεία.
Ο κ. Αγαλιανός από την μεριά του ευχαρίστησε την απερχόμενη Δημοτική Αρχή και συνεχάρη προσωπικά τον Δήμαρχο Παύλο Κολοκοτσά. Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Δήμαρχε, να σε ευχαριστήσουμε για την ενημέρωση που μας έκανες και την φιλοξενία. Επίσης, να συγχαρούμε εσένα, τους συνεργάτες σου και τους υπαλλήλους του Δήμου και όσους βοήθησαν να προγραμματίσετε κάποια έργα που είναι πολύ αναγκαία για τη Ζάκυνθο. Η δική σας δημοτική αρχή πράγματι προσδιόρισε το χώρο εναπόθεσης των σκουπιδιών. Θεωρώ ότι ήταν πολύ σημαντικό, αν κοιτάξουμε ότι αυτό ήταν το πιο δύσκολο σημείο. Ως εκ τούτου πρέπει να διαφυλάξουμε αυτήν την κατάκτηση ότι βρέθηκε χώρος και έχει αδειοδοτηθεί και έχει την έγκριση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και φυσικά θα πρέπει να γίνει γρήγορα η επένδυση του εργοστασίου και να μην έχουμε περιβαλλοντικά προβλήματα στον χώρο, διότι η Ζάκυνθος δεν πρέπει να χάσει ούτε δευτερόλεπτο! Η Ζάκυνθος ζει από τον τουρισμό. Ο τουρισμός εξαρτάται κατά το μεγαλύτερο του μέρος από την καθαριότητα, άρα λοιπόν τα έργα που έχετε προγραμματίσει και για τα οποία έχουν γίνει όλες οι νόμιμες διαδικασίες θα πρέπει να προχωρήσουν ανεξαρτήτως αν πλησιάζει το τέλος της θητείας σας ή όχι. Ο νομοθέτης αν ήθελε να μην γίνονται έργα μετά τις εκλογές θα έδινε αμέσως της δυνατότητα επανάληψης. Αφού δίνει τη δυνατότητα αυτού του τρίμηνου ώστε να παραλάβουν οι νέες δημοτικές αρχές, αυτό το τρίμηνο, πρέπει οι υπηρεσίες, εσείς και το απερχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο να λειτουργεί κανονικά, διότι διαφορετικά δεν θα παράγεται έργο».

Επίσης ο κ. Αγαλιανός σχολίασε ότι πρέπει να γίνουν μεγάλα έργα για την καθαριότητα, την επέκταση του βιολογικού καθαρισμού και τα σφαγεία. Πιο αναλυτικά, είπε: «Το νέο Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να αρχίσει μια καινούργια διαδικασία, ώστε να οριοθετήσει σε καινούργιο μέρος τα σφαγεία. Επί της δικής μου δημοτικής αρχής είχαμε αγοράσει ένα οικόπεδο δίπλα στο Αεροδρόμιο και είχαμε κάνει μια ολοκληρωμένη μελέτη. Αυτή πρέπει να επικαιροποιηθεί και να μπει στο Δημοτικό Συμβούλιο. Όμως σε μεσοπρόθεσμο διάστημα θα πρέπει να βελτιωθεί η κατάσταση των σφαγείων και να λειτουργήσει η μονάδα προβιολόγησης, ώστε να μην πέφτουν λύματα προς τις θάλασσες ή οπουδήποτε αλλού. Η «Ανάδραση» – το είπαμε προεκλογικά και το λέμε και τώρα – θα στηριχτούμε πάνω στα έργα, τα οποία έγιναν αυτή τη πενταετία και θα προωθήσουμε λύσεις για τη βελτίωση και αυτών των θεμάτων. Τίποτα δεν πρέπει να σταματήσει».