Tα βάρη και οι ελπίδες της νέας κυβέρνησης και του νέου βουλευτή

•Στην Ι.Μ. Αγίου Διονύσιου ο Δ. Ακτύπης

Η Νέα Δημοκρατία κατέγραψε στη Ζάκυνθο μία ιστορική νίκη μετά από 38 χρόνια. Η μονοεδρική επέστρεψε στην δεξιά και τόσο στη Ζάκυνθο όσο και πανελλαδικά, ο λαός μίλησε μέσω της κάλπης και ζήτησε αλλαγή.
Παρόλο που ο ΣΥΡΙΖΑ «κράτησε» στο νησί μας, η λαϊκή ετυμηγορία ήταν συγκεκριμένη και τώρα, η επόμενη μέρα έχει πολλές απαιτήσεις τόσο για τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη όσο και για τον τοπικό Βουλευτή, Διονύση Ακτύπη. Τα βάρη που έχουν να σηκώσουν οι δύο πολιτικοί άνδρες δεν μπορούν να συγκριθούν σε κάποιον τομέα, παρά μόνο σε αυτόν που σχετίζεται με τη λαχτάρα του ελληνικού λαού να δει πρόοδο και προκοπή.
Το βράδυ της Κυριακής το κλίμα ήταν πανηγυρικό στην πόλη, καθώς παρόλο που το αποτέλεσμα αυτό ήταν εν πολλοίς αναμενόμενο – όχι μόνο από τις δημοσκοπήσεις – αλλά και από τα πρόσφατα αποτελέσματα των ευρωεκλογών και των περιφερειακών εκλογών, τα στελέχη και οι φίλοι της ΝΔ γιόρτασαν – εκκωφαντικά – τη νίκη τους μετά από πολλά χρόνια. Μάλιστα, οι αλήθειες ειπώθηκαν λίγα λεπτά αργότερα μετά τους έντονους πανηγυρισμούς, από τα χείλη του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Διονύση Ακτύπη!

Ο κ. Μητσοτάκης στις πρώτες του δηλώσεις ανέφερε ότι έχει επίγνωση της εθνικής ευθύνης και από την πλευρά του ο κ. Ακτύπης στις πρώτες του δηλώσεις στο ΙΟΝΙΑΝ και την «Ημέρα», αφού αναφέρθηκε στην ιστορικότητα της ημέρας, μίλησε για την αναγκαία συνεργασία που θα πρέπει να υπάρξει από σήμερα κιόλας, για την επίλυση των τοπικών χρόνιων προβλημάτων, ενώ παράλληλα αναγνώρισε ότι το κόμμα στήριξαν και πολίτες, οι οποίοι δεν ανήκουν ιδεολογικά στη Νέα Δημοκρατία. Μάλιστα, είπε πως πρέπει να φανούν αντάξιοι αυτής της εμπιστοσύνης, ώστε να μην πληγωθούν οι πολίτες για την επιλογή τους.

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα

Η επόμενη μέρα για τη ΝΔ και τον κ. Ακτύπη έχει πολλά βάρη

Άλλα βέβαια, τα βάρη του Κ. Μητσοτάκη και άλλα του τοπικού Βουλευτή. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πρέπει να κινηθεί γρήγορα, προειδοποιεί το Bloomberg, γιατί η Ν.Δ. έχει μπροστά της πέντε σοβαρές προκλήσεις, που δεν μπορούν να περιμένουν και αυτές αφορούν:
α) τη δημοσιονομική σταθερότητα: Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης συναντήθηκαν χθες και οι Ευρωπαίοι θέλουν να στείλουν ξεκάθαρο μήνυμα στην Ελλάδα να τηρήσει τη δέσμευση για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ έως και το 2022. Ο Μητσοτάκης σχεδιάζει να θέσει άμεσα σε ισχύ φοροελαφρύνσεις για να δώσει ώθηση στην οικονομική δραστηριότητα. Μένει να φανεί πώς θα αντιδράσουν στα σχέδιά του οι πιστωτές.
β) Κόκκινα δάνεια: Η αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων ύψους 80 δις. ευρώ είναι η κληρονομιά της κρίσης και η μεγαλύτερη πρόκληση της χώρας. Οι τράπεζες επιταχύνουν τις προσπάθειές τους, αλλά θα χρειαστούν περισσότερα εργαλεία για να ανταποκριθούν στους φιλόδοξους στόχους για δραστική μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων έως το 2021.
γ) Επενδύσεις: Στόχος του Μητσοτάκη είναι να διπλασιάσει το ρυθμό ανάπτυξης στο 4% το 2020. Για να το πετύχει χρειάζεται επενδύσεις. Για να πείσει τους επενδυτές να εμπιστευθούν τη χώρα ξανά, πρέπει να προχωρήσει την εμβληματική επένδυση του Ελληνικού άμεσα. Η νέα κυβέρνηση πρέπει να περιορίσει τη γραφειοκρατία και να αντιμετωπίσει τις μεγάλες καθυστερήσεις στην απονομή δικαιοσύνης όπως και τη διαφθορά.
Θα πρέπει επίσης να επιταχύνει τις ιδιωτικοποιήσεις, ειδικά στον ενεργειακό τομέα, τονίζει το Bloomberg και συνεχίζει με αναφορές στη ΔΕΗ και το νομοσχέδιο της νέας κυβέρνησης για τη διοίκηση και την ασφάλεια.

Τα βάρη του Δ. Ακτύπη

Στο νέο Βουλευτή οι Ζακυνθινοί εναποθέτουν τις ελπίδες τους και αναμένουν κινήσεις και παρεμβάσεις που με κάποιον τρόπο θα βελτιώσουν την καθημερινότητά τους. Ο λαός την Κυριακή μίλησε και τώρα θα περιμένει απαντήσεις με πράξεις.
Ο κ. Ακτύπης στο μήνυμα του αναφέρει:
«Σήμερα η Ζάκυνθος έχει κάθε λόγο να γιορτάζει. Γιατί με ένα ανέλπιστο αποτέλεσμα έδωσε μετά από 30 χρόνια ξανά την έδρα στη Νέα Δημοκρατία, κι εμπιστεύτηκε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να υλοποιήσει το πρόγραμμα του. Σήμερα στο νησί δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Ο δικός μου ρόλος θα είναι αυτός που περιέγραψα με σαφήνεια σε όλη την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Θα είμαι ο μαχόμενος βουλευτής που μαζί με την Περιφερειάρχη και τον Δήμαρχο θα έχουμε το κύριο μέλημα μας την αντιμετώπιση των προβλημάτων της Ζακύνθου, αλλά και όλων των Ιονίων Νησιών. Υπάρχει σχέδιο, έχουν τεθεί οι προτεραιότητες και τώρα καλούμαστε να εργαστούμε για να υλοποιήσουμε αυτά που υποσχεθήκαμε. Κυρίως όμως να σχεδιάσουμε με κάθε λεπτομέρεια το επόμενο κοινοτικό πλαίσιο στήριξης, για να οδηγήσουμε τα Ιόνια ξανά στον δρόμο της ανάπτυξης. Ξέρω τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουμε. Δεν μας ψήφισαν μόνο οι νεοδημοκράτες. Ξεπεράσαμε σε αυτές τις εκλογές τα κομματικά σύνορα. Από το βράδυ των εκλογών, ξαναβλέπω το χαμόγελο στα πρόσωπα των συμπατριωτών μου. Το βάρος της ευθύνης είναι πολύ μεγάλο. Θα προσπαθήσω να μην διαψεύσω τις προσδοκίες τους».

Οι προτεραιότητες που θέτει εξαρχής ο κ. Ακτύπης είναι σημαντικές και οι Ζακυνθινοί έχουν εναποθέσει στο νέο Βουλευτή τις ελπίδες τους για μία αλλαγή στον τόπο και κυρίως, ευελπιστούν ότι σε κάποιο βαθμό θα δουν την καθημερινότητά τους να αλλάζει σε συνδυασμό και με την κεντρικά ακολουθούμενη πολιτική. Θα περιμένουν ο Βουλευτής να είναι παρών σε όλα τα δύσκολα, να παρεμβαίνει, να βρίσκει λύσεις, να διεκδικεί χρηματοδοτήσεις και να ολοκληρώνει ότι αρχίζει.
Οι πανηγυρισμοί τελείωσαν και η σκληρή δουλειά αρχίζει. Ο Κ. Μητσοτάκης φαίνεται αποφασισμένος.
Η νέα κυβέρνηση σηκώνει τα μανίκια και αρχίζει τη σκληρή δουλειά.
Ο σοφός λαός αναμένει να δει αποτελέσματα.

Προσκύνησε τον Άγιο Διονύσιο

Χθες αργά το απόγευμα, ο κ. Ακτύπης επισκέφθηκε την Ι.Μ. Αγίου Διονυσίου για να προσκυνήσει τον Πολιούχο του νησιού. Τον υποδέχτηκε ο Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος, ενώ τελέστηκε Δέηση ενώπιον του Ιερού Σκηνώματος. Ο Σεβασμιότατος του δώρισε μία εικόνα του Αγίου για να τον προστατεύει και να του δίνει δύναμη στο δύσκολο έργο του. Στη συνέχεια, ακολούθησε κέρασμα στο Αρχονταρίκι της Μονής. Ο Μητροπολίτης Ζακύνθου, δήλωσε για τη χθεσινή επίσκεψη: «Η χαρά μας είναι μεγάλη, που ο νέος Βουλευτής, ο κ. Ακτύπης, επισκέπτεται τον Άγιο μας, τον προσκύνησε και πήρε δύναμη. Εμείς μέσα από τα βάθη της καρδιάς μας, του ευχόμαστε υγεία, μακρότητα ημερών, να πετύχει στο έργο του, που είμαστε βέβαιοι ότι θα πετύχει, και ο Άγιος μας να τον ενισχύει πραγματικά στο δύσκολο έργο του».

Από την πλευρά του, ο κ. Ακτύπης είπε: «Στις δύσκολες στιγμές πάντα ζητάμε την προστασία του. Έτσι και σήμερα. Για το δύσκολο έργο το οποίο έχουμε να επιτελέσουμε για την επίλυση των προβλημάτων του νησιού, αλλά και της Ελλάδας, προσκυνήσαμε και ζητήσαμε τη βοήθειά του για να πετύχουμε. Τα προβλήματα είναι πάρα πολλά και δεν έχουν χρώμα. Εγώ θέλω να είμαι Βουλευτής όλων των Ζακυνθινών, ώστε να μπορέσουμε στο τέλος της τετραετίας να έχουμε ένα θετικό απολογισμό, με τη βοήθεια του Αγίου μας, των Ζακυνθινών και όλων των φορέων, οι οποίοι εμπλέκονται σε διάφορα ζητήματα, τα οποία πρέπει να επιλυθούν».