Ημερίδα για τις πρώτες βοήθειες από το Κέντρο Κοινότητας και το Τμ. Πρόνοιας του Δ. Κεφαλονιάς

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 3/07/2019 η διαδραστική ημερίδα με θέμα «ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ», που συνδιοργάνωσαν το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά και το Αυτοτελές Τμήμα Πρόνοιας, Κοινωνικής Προστασίας και Δημοσίας Υγιεινής Δήμου Κεφαλλονιάς.

Οι διοργανωτές ευχαριστούν θερμά τους εισηγητές, κ. Ζαπάντη Α., Δ/ντη Γενικής Χειρουργικής του «ΜΑΝΤΖΑΒΙΝΑΤΕΙΟΥ» Γ.Ν. Ληξουρίου, κ. Ανδριακοπούλου Σ., Ιατρό Υπαίθρου του «ΜΑΝΤΖΑΒΙΝΑΤΕΙΟΥ» Γ.Ν. Ληξουρίου, κ. Κοκολίνη Β., Εκπαιδεύτρια του ΕΚΑΒ Πατρέων – Τομέα Κεφαλονιάς και κ. Τσέβη Μ., Διασώστρια – Πλήρωμα Ασθενοφόρου, οι οποίοι παρείχαν θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση και ενημέρωσαν τους πολίτες για το σωστό τρόπο αντιμετώπισης έκτακτων περιστατικών, που μπορούν να συμβούν στην καθημερινότητά μας.

Στην εκδήλωση σύντομο χαιρετισμό απεύθυναν o Αντιδήμαρχος Πρόνοιας, κ. Κεκάτος Ε., ο Δ/ντης του Γ.Ν. Αργοστολίου, κ. Βιβλάκης Ν., ο Διοικητής του «ΜΑΝΤΖΑΒΙΝΑΤΕΙΟΥ» Γ.Ν. Ληξουρίου, κ. Δημουλιός Δ. και ο Αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κεφαλληνίας, κ. Φισφής Ι.

Οι δύο υπηρεσίες έχοντας ως στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση-εκπαίδευση των πολιτών σε θέματα αγωγής υγείας έχουν προγραμματίσει μια σειρά αντίστοιχων ημερίδων σε διάφορες περιοχές του νησιού. Θα ακολουθήσουν σχετικές ανακοινώσεις. Στους συμμετέχοντες θα χορηγηθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Υπό την αιγίδα του «ΜΑΝΤΖΑΒΙΝΑΤΕΙΟΥ» Γ.Ν. Ληξουρίου, του Ιατρικού Συλλόγου Κεφαλληνίας και της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ.

Θέματα που ίσως σας ενδιαφέρουν