Άρθρο του Διονύση Ακτύπη για την Παιδεία

Η Νέα Δημοκρατία στο πρόγραμμα της, στηρίζει την Δημόσια Παιδεία, κι εξαγγέλλει σύγχρονα δημόσια σχολεία και πανεπιστήμια του αύριο.
Στην Ζάκυνθο τα προβλήματα με τις σχολικές υποδομές και την παιδεία είναι πολλά. Από την έλλειψη καθηγητών ειδικά στο Μουσικό Σχολείο, έως την αποκατάσταση των χρόνιων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι σχολικές εγκαταστάσεις στο νησί, παρόλη την φιλότιμη προσπάθεια του Δήμου.
Θα παλέψω ώστε κάθε ζακυνθινόπουλο, ασχέτως οικονομικής επιφάνειας να έχει ίσες ευκαιρίες στην πρόοδο. Και αυτό μόνο μια καλή δημόσια Παιδεία μπορεί να το εξασφαλίσει.
Η αυριανή κυβέρνηση της ΝΔ, θα θεσμοθετήσει ένα δημόσιο πρότυπο σχολείο σε κάθε περιφερειακή ενότητα της χώρας. Θα παλέψω ώστε της Ζακύνθου να γίνει μέσα στα πρώτα 2 χρόνια.
Θα στηρίξουμε την επαγγελματική εκπαίδευση, με βάση τα ευρωπαϊκά πρότυπα. Οι ειδικότητες των επαγγελματικών λυκείων της Ζακύνθου, να είναι συνδεδεμένες με την τοπική οικονομία και τις ανάγκες του νησιού μας. Να πάψει η επαγγελματική εκπαίδευση να είναι ο μεγάλος ασθενής, το αποπαίδι του εκπαιδευτικού μας συστήματος. Η επαγγελματική εκπαίδευση τόσο στα επαγγελματικά λύκεια, τόσο και στα Δημόσια ΙΕΚ, πρέπει να είναι μια ουσιαστική επαγγελματική διέξοδος, για τους νέους.
Τέλος θα παλέψω για την ενίσχυση του ρόλου των τμημάτων του Ιονίου Πανεπιστημίου στο νησί μας, προσπαθώντας να το φέρουμε πιο κοντά στα τεκταινόμενα του νησιού με τη συνεργασία του με το Δήμο, την Περιφέρεια και άλλους φορείς αλλά και με επιχειρήσεις, ενισχύοντας έτσι την εξωστρέφειά του στα πρότυπα άλλων πετυχημένων ελληνικών και μη Πανεπιστημίων.
Την Κυριακή παίρνουμε την τύχη της Ζακύνθου στα χέρια μας. Για την Ζάκυνθο που αξίζουμε και μπορούμε.
Την Κυριακή κάνουμε το όνειρο πραγματικότητα. Ενωμένοι μπορούμε.

φωτο: Mothersblog.gr