15 χρόνια μετά το Euro 2004 – Το Ενωσιακό Γήπεδο Γαϊτανίου «σαπίζει»

Η «χρυσή» εποχή του 2004 είχε και οφέλη και για το νησί μας, αφού τότε πριν φύγει εκείνη η χρυσή χρονιά που η Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου στέφθηκε Πρωταθλήτρια Ευρώπης, η ΕΠΟ ως επιβράβευση για αυτές τις μεγάλες επιτυχίες, δημιούργησε παντού στην Ελλάδα Ενωσιακά Γήπεδα. Και εδώ το 2004 φτιάχτηκε το Ενωσιακό Γήπεδο Γαϊτανίου, με την προοπτική να είναι ο κατάλληλος χώρος προπόνησης για τις Μικτές Ομάδες της ΕΠΣ. Τα χρόνια πέρασαν και το γήπεδο υπερχρησιμοποιήθηκε από συλλόγους εκτός από τις μικτές. Μετά από 15 χρόνια, όπου σιγά σιγά ξεμακραίνει και το Πρωτάθλημα Ευρώπης της 4ης Ιουλίου του 2004, και το Ενωσιακό Γήπεδο Γαϊτανίου σαπίζει, όντας πια μια μακρινή ανάμνηση.

Έχουν ήδη περάσει πέντε χρόνια από το 2014 όπου σταμάτησε να εξυπηρετεί τις ομάδες, αφού ο αγωνιστικός του χώρος έγινε «πέτρα» , ενώ εγκαταλείφθηκαν οι κερκίδες και οι λοιπές εγκαταστάσεις. Σύντομα κόπηκε και το ρεύμα και ο χώρος αχρηστεύτηκε εντελώς, παρόλο που δίπλα του είναι τα γραφεία της ΕΠΣ Ζακύνθου.

Τώρα πια το Ενωσιακό Γήπεδο Γαϊτανίου δεν θυμίζει τίποτα από τα πιο παλιά χρόνια. Η «Ημέρα» τη σεζόν 2014-15 είχε κάνει ρεπορτάζ για τις εγκαταστάσεις και από τότε η εγκατάλειψη φαινόταν στις φωτογραφίες. Δείτε τις ξανά για να θυμηθείτε πως είναι μέχρι σήμερα ο συγκεκριμένος χώρος, αφού δεν έχει αλλάξει καθόλου.