Μηνύματα ενότητας στα εγκαίνια του πολιτικού γραφείου του Δ. Ακτύπη (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Μηνύματα ενότητας για την παράταξη και έντονη κριτική στην πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο περιελάμβανε η ομιλία του υποψήφιου Βουλευτή της ΝΔ, Διονύση Ακτύπη στα εγκαίνια του πολιτικού του γραφείου, που έγιναν το βράδυ της Παρασκευής.

Ο κ. Ακτύπης αρχικά έδωσε το λόγο στους συνυποψηφίους του, τη Χριστίνα Τετράδη και τον Τάσο Καλόφωνο. Και οι δύο έστειλαν μηνύματα ενότητας ενόψει των εκλογών της 7ης Ιουλίου, τονίζοντας ότι δίνουν έναν κοινό αγώνα για να επιστρέψει η έδρα στη Νέα Δημοκρατία.

Ο κ. Ακτύπης απευθυνόμενος στους Ζακυνθινούς είπε ότι εδώ και χρόνια είναι δίπλα τους συζητώντας τα προβλήματα του τόπου, ενώ ανέφερε ότι το 2015 παρά τις δύσκολες συνθήκες για τη ΝΔ, στήριξε την παράταξη. Τόνισε επίσης ότι αυτό που απαιτείται στην παρούσα φάση είναι ένας ήπιος προεκλογικός αγώνας που δεν θα φέρει διχασμό στην παράταξη και κάλεσε αυτούς που διασπείρουν φήμες για το αντίθετο να σταματήσουν, προσθέτοντας: «Όλοι θα έχουν το ρόλο τους στην αναγέννηση της Ζακύνθου. Να παλέψουμε με πάθος για να αλλάξει σελίδα ο τόπος. Είμαστε στην τελική ευθεία για την αλλαγή στην πατρίδα μας. Η ΝΔ σε συνθήκες βαθιάς κρίσης στήριξε τη χώρα, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ επιδόθηκε σε ένα ρεσιτάλ λαϊκισμού. Ο λαός τους εμπιστεύτηκε τρεις φορές και αυτοί αύξησαν τη φορολογία, μείωσαν τις συντάξεις και τώρα μιλούν για το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς. Οι Ζακυνθινοί δεν θα επιτρέψουν να τους κοροϊδέψει κάνεις, γιατί ζητούν ευθύνη στην πράξη και αυτή την ευθύνη την εγγυάται μόνο η ΝΔ. Οι μικρές επιχειρήσεις του νησιού στενάζουν. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ λεηλάτησε εκτός από την οικονομία και άλλους τομείς όπως την παιδεία, την υγεία, την ασφάλεια και τα εθνικά θέματα».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον τομέα της υγείας και συγκεκριμένα για τη Ζάκυνθο είπε: «Όλα τα νοσοκομεία της χώρας έχουν σοβαρά προβλήματα λόγω της υποστελέχωσης και της υποχρηματοδότησης. Τι έκανε ο τοπικός βουλευτής στον τομέα της υγείας; Εγκατέλειψε το νέο νοσοκομείο στο έλεος του Θεού! Ελλείψεις στο προσωπικό, μία απαράδεκτη διοίκηση που δεν σέβεται τον θεσμικό της ρόλο και αναλώνεται σε κατευθυνόμενες διώξεις. Το παλιό νοσοκομείο ρημάζει»!

Επίσης ο κ. Ακτύπης αναφέρθηκε στις προτεραιότητες που έχει θέσει για το νησί οι οποίες αφορούν στην εξασφάλιση χρηματοδότηση για τη στήριξη του τουρισμού και του πρωτογενούς τομέα, την ολοκλήρωση αναπτυξιακών έργων και έργων υποδομής (λιμενικές εγκαταστάσεις, οδικό δίκτυο, ύδρευση, αποχέτευση, αναπλάσεις τουριστικών περιοχών και του παραλιακού μετώπου της πόλης, τη συντήρηση των μουσείων, στην ανάδειξη του Ενετικού Κάστρου κ.ά.) Μάλιστα τόνισε ότι την επόμενη μέρα μαζί με τον Δήμαρχο και την Περιφερειάρχη θα κάνουν κοινό αγώνα στα υπουργεία για την προώθηση των αιτημάτων της ζακυνθινής κοινωνίας και συγκεκριμένα για να τελειώσουν τα εκκρεμή σχέδια πόλης και το χωροταξικό, για να συνδεθεί ο τουρισμός με την τοπική γαστρονομία, για την πρόσληψη προσωπικού στο νοσοκομείο και για τη λειτουργία της ΜΕΘ.

Κλείνοντας, τόνισε: «Από την κάλπη της 7ης Ιουλίου δεν πρέπει να λείψει κανείς. Δεν υπάρχουν περιθώρια για χαλαρή ψήφο ή για λάθος επιλογή. Η Ζάκυνθος δεν θέλει άλλα πειράματα, χρειάζεται σιγουριά και πρόοδο, μία σταθερή κυβέρνηση και έναν έμπειρο βουλευτή. Η ΝΔ είναι η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί τη σταθερότητα και την ανάπτυξη στο νησί μας. Σας ζητώ να μου δώσετε την ευκαιρία να μπω πρώτος στη μάχη για να οδηγήσουμε τη Ζάκυνθο στην πρόοδο και την ανάπτυξη. Ενωμένοι μπορούμε και θα τα καταφέρουμε».