Η ΕΠΣ Ζακύνθου διεκδικεί στην ΕΠΟ την άνοδο των δευτεραθλητών

Η τελευταία ελπίδα για αύξηση ομίλων και άνοδο των δευτεραθλητών των Ενώσεων είναι σήμερα για την ΕΠΣ Ζακύνθου, η οποία το πρωί θα παραστεί όπως προβλέπεται στην Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ. Εκεί θα τεθεί και πάλι το συγκεκριμένο ζήτημα, το οποίο αφορά και τον ΑΠΣ Ζάκυνθος 1961, ο οποίος διεκδικεί την άνοδο του στη Γ’ Εθνική. Σε περίπτωση που δεν υπάρξουν θετικές εξελίξεις στη μεγάλη συγκέντρωση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας οι «κυανοκίτρινοι» και οι υπόλοιποι δευτεραθλητές θα αγωνιστούν στην Α’ Κατηγορία των Ενώσεων τους.
Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ζακύνθου Λεωνίδας Μαλιούφας μιλώντας στην «Ημέρα» τόνισε ότι θα συζητηθεί και πάλι το αίτημα τους και θα προσπαθήσουν να κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να υλοποιηθεί τη φετινή χρονιά.
«Συζητιούνται πολλά από τις Ενώσεις. Τα οικονομικά θέματα, η Εθνική ομάδα και διάφορα άλλα ζητήματα. Σίγουρα θα θέσουμε το ζήτημα της αύξησης ομίλων στη Γ’ Εθνική όπως και η Κρήτη και άλλες Ενώσεις. Θα είναι σθεναρή η άποψη μας για το θέμα».
Ο κ. Μαλιούφας στάθηκε ότι αυτό που ζητάει η ΕΠΣ Ζακύνθου και άλλες Ενώσεις δεν έχει πραγματοποιηθεί στο παρελθόν και θα είναι κάτι σημαντικό για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.
«Αυτό που ζητάμε εμείς δεν έχει ξαναγίνει. Μακάρι να γίνει για πρώτη φορά. Όλα είναι υπό συζήτηση».
Η Γενική Συνέλευση θα αρχίσει σήμερα το πρωί και όλοι ελπίζουν να υπάρξουν θετικές εξελίξεις, παρά τα όσα έχουν ακουστεί, ότι οι όμιλοι δεν θα αλλάξουν και θα μείνουν όπως είναι και την προσεχή αγωνιστική περίοδο. Αυτό αναφέρουν και δημοσιεύματα, αφού λένε ότι εγκρίθηκε η προκήρυξη για το πρωτάθλημα της επόμενης χρονιάς και δεν θα υπάρξει αλλαγή ομίλων. Σίγουρα όλα θα ξεκαθαρίσουν σήμερα.

Δηλώσεις στη Γ’ Εθνική μέχρι τις 5 Αυγούστου

Εν τω μεταξύ η ΕΠΟ έχει αποφασίσει ότι οι δηλώσεις συμμετοχής των ομάδων για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής θα πραγματοποιούνται μέχρι και τις 5 Αυγούστου, ενώ από τη νέα χρονιά σε κάθε ομάδα θα πρέπει να παίζει σε όλο το 90λεπτο ένας ποδοσφαιριστής γεννηθείς τουλάχιστον την 1η Ιανουαρίου του 2000. Μάλιστα σε περίπτωση που γίνει αλλαγή, θα πρέπει να τον αντικαθιστά ένας παίκτης με τα ίδια ηλικιακά όρια.

* * * * *