O ΣΥΡΙΖΑ απαντά στον Δ. Ακτύπη | «Διερευνάται από τη Δικαιοσύνη – Πρωτοστάτησε στο κλείσιμο των χειρουργείων»

Σκληρή επίθεση εξαπολύει η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Ζακύνθου στον υποψήφιο Βουλευτή της ΝΔ Διονύση Ακτύπη με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του για το νοσοκομείο. Η Ν.Ε. τονίζει ότι ο κ. Ακτύπης καθώς και συνάδελφοί του εμπλέκονται στην υπόθεση θανάτου της Ελένης Αρβανιτάκη και ότι ο βαθμός ευθύνης τους διερευνάται από την ποινική δικαιοσύνη, ενώ προσθέτει ότι «πρωτοστάτησε στην καλλιέργεια ενός σκοταδιστικού αφηγήματος περί δήθεν τοξικότητας των εγκαταστάσεων των χειρουργείων και στο αδικαιολόγητο κλείσιμο τους για έξι μήνες». Μάλιστα η Ν.Ε. υπογραμμίζει ότι ο κ. Ακτύπης προσπαθεί με δημόσιες τοποθετήσεις του να προκαταλάβει και να επηρεάσει τις αποφάσεις των αρμοδίων οργάνων.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ

Ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ και γιατρός κ. Δ. Ακτύπης, σε συνεντεύξεις του στα τοπικά ΜΜΕ, επιτέθηκε στον βουλευτή Ζακύνθου Σταύρο Κοντονή, καταλογίζοντάς του «αδιαφορία για τα προβλήματα του νοσοκομείου» και προέβη σε κρίσεις και υποδείξεις των ενεργειών που όφειλαν να γίνουν για τη διερεύνηση του τραγικού συμβάντος, που κατέληξε στο θάνατο μιας νέας συμπολίτισσάς μας.

Σε ότι αφορά την «αδιαφορία» του κ. Κοντονή, δεν χρειάζεται παρά μόνο να δούμε τους προϋπολογισμούς και τα ποσά που έχουν διατεθεί στο νοσοκομείο μέχρι σήμερα. Έκτακτη επιχορήγηση με 2,5 εκατ. Ευρώ για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Έκτακτη χρηματοδότηση για την πληρωμή των αναδρομικών των νοσοκομειακών γιατρών. Τακτικός προϋπολογισμός για το 2019 στα 4.276.000 ( +7% συγκριτικά με το 2018)

Όμως ακόμη και σήμερα, ο κ. Ακτύπης ξεχνά ότι ο ίδιος και άλλοι συνάδελφοί του εμπλέκονται, εκ των πραγμάτων, στο τραγικό συμβάν, και ο βαθμός ευθύνης τους διερευνάται από την ποινική δικαιοσύνη. Αντί λοιπόν, όπως επιβάλλει η ηθική, νομική και ιατρική δεοντολογία, να αναμένει, ως ελεγχόμενος, την κρίση των αρμοδίων οργάνων, μετατρέπεται σε ελεγκτή και προσπαθεί με δημόσιες τοποθετήσεις να προκαταλάβει και να επηρεάσει τις αποφάσεις τους.

Τελικά διερωτώμεθα έχει σχέση η προσπάθεια να είναι υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ ο κ Δ. Ακτύπης με τον εν εξελίξει ποινικό έλεγχο του;
Ομιλεί ακόμα περί συγκάλυψης (από ποιους και για ποιο λόγο;), ο άνθρωπος που, μετά τον τραγικό θάνατο μιας νέας γυναίκας κατά την διάρκεια μιας απλής ορθοπεδικής επέμβασης, πρωτοστάτησε στην καλλιέργεια ενός σκοταδιστικού αφηγήματος περί δήθεν τοξικότητας των εγκαταστάσεων των χειρουργείων και στο αδικαιολόγητο κλείσιμο τους για έξι μήνες.

Ομιλεί ακόμα για «υποβάθμιση των υπηρεσιών της δημόσιας υγείας στη Ζάκυνθο», αυτός που με το αδικαιολόγητο κλείσιμο για έξι μήνες των χειρουργείων του νοσοκομείου το 2017, στο οποίο συνετέλεσε μαζί με τα άλλα κομματικά στελέχη της ΝΔ από τον χώρο της υγείας, οδήγησε στην κατασυκοφάντηση και την υποβάθμιση του νοσοκομείου στη Ζάκυνθο αλλά και πανελλαδικά.

Ομιλεί ακόμα περί «διασφάλισης της λειτουργίας του νοσοκομείου» ο άνθρωπος που χαρακτήριζε «τοξικές» τις εγκαταστάσεις του, και που επιμένει σε νέους ελέγχους, ακόμη και όταν μετά την επαναλειτουργία των χειρουργείων, χάρις στις προσπάθειες της διοίκησης του νοσοκομείου και τη γνωστή παρέμβαση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας και γιατρού κ Παύλου Πολάκη, τον Μάιο του 2017, αποκαλύφθηκε πλήρως η τοξική σκοπιμότητα των ανοησιών που υποστήριζε.

Και επειδή ακόμα αναφέρεται ο κ. Δ. Ακτύπης για «διορισμούς ημετέρων στο νοσοκομείο». Τον καλούμε να απαντήσει συγκεκριμένα για πόσους και ποιους ισχύει αυτό, από τους 48 εργαζόμενους (13 γιατρούς ΕΣΥ, 3 επικουρικούς γιατρούς, 9 μόνιμους νοσηλευτές, 3 μόνιμους διοικητικούς, 11 επικουρικούς και 9 ακόμα συμβασιούχους νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού), που τοποθετήθηκαν από το 2016 μέχρι σήμερα στο νοσοκομείο, αλλιώς αποδεικνύει, ότι μάλλον ο ίδιος «κινείται σε σκοτεινούς διαδρόμους».

Αυτοί οι 48 εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν, είναι οι άνθρωποι που ενίσχυσαν καθοριστικά την λειτουργία του νοσοκομείου μετά την περίοδο 2010-2015, τότε που εφαρμόστηκε από το κόμμα σας κ Ακτύπη, το μνημονιακό μέτρο 1 πρόσληψη για 5 αποχωρήσεις, το οποίο θέλετε και πάλι να επαναφέρετε.