Nίκος Μόσχος – Προπονητής ΣΕΓΑΣ – «Άθλιες συνθήκες για τους αθλητές της Κέρκυρας»

Πριν από 45 χρόνια ξεκίνησε η τρελή πορεία των διακρίσεων του Στίβου της Κέρκυρας για τον Ελληνικό Αθλητισμό. Τεράστιες επιτυχίες σε Πανελλήνιο και Διεθνές επίπεδο με Παγκόσμιο ρεκόρ , Παγκόσμιες , Πανευρωπαϊκές , Μεσογειακές , Βαλκανικές και Πανελλήνιες Νίκες .
Οι επιδόσεις τους στα αγωνίσματα του Στίβου συγκροτούν μια ισχυρή Εθνική Ομάδα και οι Κερκυραίοι αθλητές-ιες σήμερα κατέχουν 14 πανελλήνια ρεκόρ και κατά το παρελθόν τα έχουν καταρρίψει περισσότερες από είκοσι πέντε φορές.
Θαυμασμός σε Πανελλήνιο επίπεδο , πίκρα και απογοήτευση όμως για την ανυπαρξία των αθλητικών υποδομών και κλειστού χώρου αλλά κυρίως από την συμπεριφορά των θεσμικών και πολιτικών εκπροσώπων της Κέρκυρας στη Κεντρική εξουσία τα τελευταία 30 χρόνια. Διαπιστώσεις , εκτιμήσεις , θεωρίες , υποσχέσεις αλλά το επόμενο βήμα υλοποίησης και επίλυσης των βασικών προβλημάτων και υποδομών δεν υπάρχει και αναρωτιέται κανείς , η Κέρκυρα δεν είναι κομμάτι της Πατρίδας μας , δεν ανήκει στην Ελλάδα , δεν έχει αναφορά και λόγο στην Γ.Γ.Α , στο Υφυπουργείο Αθλητισμού , δεν έχει προσφορά υπηρεσιακών οργάνων , που δηλώνουν αναρμόδιοι για να κάνουν μια οικονομοτεχνική μελέτη ??? (δυστυχώς ο κ.Νικήτας Καραλής αντικαταστάθηκε πικραμένος παρά το τεράστιο έργο του).
Για να μην είμαστε άδικοι όμως , μερικοί προσπάθησαν , άλλοι τα κατάφεραν και άλλοι άφησαν έργο και ελπίδες όπως , το 2000 Α. Παγκράτης, Σάκης Καλούδης ανακατασκευή Γυμναστηρίου Κερκυρ.ΓΣ στο κέντρο της Πόλης , το 2007 Γ.Μαχειμάρης προκήρυξη κλειστού προπονητηρίου στίβου που όμως δεν υλοποιήθηκε , το 2008 Κ.Λέσσης Στ.Πουλημένος , Νικ. Καραλής , αδειοδοτήσεις κλειστού προπονητηρίου ΚΓΣ , 2012 Π.Ι.Ν ανακαίνιση κτιρίου ΚΓΣ , 2017 Π.Ι.Ν πολεοδομική άδεια κλειστού προπονητηρίου ΚΓΣ , 2019 Ν.Πάνδη προμήθεια αθλητικών οργάνων από την Περιφέρεια , που δυστυχώς δεν χρησιμοποιούνται από όλα τα σωματεία Στίβου.

ΚΑΛΥΨΗ ΧΩΡΟΥ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Από το 1977 ο τότε Υφυπουργός Αθλητισμού , εκτιμώντας την εκρηκτική ανάπτυξη του Στίβου υπεσχέθη στον αείμνηστο με τεράστια προσφορά Πρόεδρο του ΕΑΚ Θ.Στεφανίδη , το κλείσιμο και την επίστρωση με ταρτάν του χώρου πίσω από την μεγάλη κερκίδα του ΕΑΚ Κέρκυρας για την προπόνηση των αθλητών-ιων του Στίβου.
Δυστυχώς περισσότερες από οκτώ !!! διαπιστώσεις και υποσχέσεις δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα . Παρά τις προσπάθειες και τις πιέσεις του Προέδρου του ΣΕΓΑΣ κ. Παναγόπουλου και του Γ.Γρ.του ΣΕΓΑΣ
κ. Σεβαστή καθώς και του Προέδρου του ΕΑΚΚ κ. Μακαντάνη δεν άλλαξε τίποτε . Καμία ΕΛΠΙΔΑ στον ορίζοντα.
Όπως προανέφερα δυστυχώς στη Κέρκυρα οι πολιτικοί και οι θεσμικοί παράγοντες ακούν μόνον ότι τους λέγουν οι << αυλικοί τους>> που τις περισσότερες φορές για να μην πούμε πάντοτε τους εκθέτουν.
Η Πολιτεία δεν μοιράζει χρήματα και δεν πρέπει , δέχεται όμως προτάσεις με οικονομοτεχνικές μελέτες και δεν έχει τίποτε με τη Κέρκυρα απλά όπως είχα γράψει σε παλαιότερο άρθρο μου , για τις Ανθρώπινες αξίες , η αναγνώριση , η εκτίμηση και η αποδοχή στη κοινωνία δεν επιβάλλονται από κανέναν αλλά κερδίζονται μέσα στη ζωή από τον καθένα , σύμφωνα με την συμπεριφορά του και τις πράξεις του.
Άλλωστε σημασία και κριτήριο είναι αυτό που είμαστε στη πραγματικότητα και όχι αυτό που θέλουμε να δείξουμε ότι είμαστε.
Αν μας υπολογίζουν λοιπόν δεν αρκεί να το θέλουμε αλλά να το αποδείξουμε.
Κάνω έκκληση λοιπόν να γίνει η οικονομοτεχνική μελέτη του Σκεπάστρου στο χώρο του Εθνικού Σταδίου (περίπου 150.000 έχει υπολογιστεί) και με την διαδικασία του επείγοντος να επιλυθεί το πρόβλημα. Δεν πρέπει να μπει ο 46ος χειμώνας με τις ίδιες και χειρότερες συνθήκες άθλησης.
Αυτοί οι αθλητές-ιες της Κέρκυρας που τιμούν και δοξάζουν την Πατρίδα, ταλαιπωρούνται καθημερινά στο Εθνικό Στάδιο, είναι ΄΄ΑΓΓΕΛΟΙ και ΔΩΡΟ ΘΕΟΥ ΄΄ αξίζουν την ευαισθησία μας , το ενδιαφέρον μας , τον πόνο μας και τον αγώνα μας.
Έχουν τεράστιες προκλήσεις να περνούν καλύτερα , όμως καθημερινά μαζί με τους προπονητές τους υποφέρουν , υπομένουν , επιμένουν και παρά την μικρή ηλικία τους αγωνίζονται για υψηλά ΙΔΑΝΙΚΑ & ΑΞΙΕΣ.
Κύριοι ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΤΟ ΑΞΙΖΟΥΝ

Πηγή:corfupress.com