Ο Τ. Καλόφωνος για το νοσοκομείο & το πρόγραμμα της ΝΔ για την υγεία | «Ποιοτική δημόσια υγεία για όλους»

Ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Τάσος Καλόφωνος, γιατρός με πολύχρονη σταδιοδρομία και παρουσία στο νησί της Ζακύνθου παρακολουθεί τον τομέα της υγείας σχολαστικά και είναι σε θέση να γνωρίζει τα προβλήματα, τοπικά και πανελλαδικά. Δυστυχώς, όμως, δε χρειάζεται να είναι κάποιος εξειδικευμένος γνώστης για να καταλάβει την οπισθοδρόμηση που γνώρισε τα τελευταία χρόνια η περίπτωση του Νοσοκομείου της Ζακύνθου και η υπόθεση της υγείας συνολικότερα, στη Ζάκυνθο και σε ολόκληρη τη χώρα.

«Το θέμα είναι να κοιτάμε μπροστά» τονίζει σε δήλωσή του ο κ. Καλόφωνος. «Ο γέγονε, γέγονε. Το ευχάριστο είναι πως βρισκόμαστε μπροστά στην ολοκλήρωση μιας πολιτικής αλλαγής και έχω προσωπικά απόλυτη εμπιστοσύνη στις προθέσεις της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη για την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας. Εμείς θα αγωνιστούμε για ποιοτική δημόσια υγεία για όλους τους Έλληνες, μέσα από ένα εξειδικευμένο, κοστολογημένο και καλά μελετημένο σχετικό πρόγραμμα.
Πιο συγκεκριμένα: «Μειώνουμε δραστικά την ταλαιπωρία των ασθενών, δίνουμε έμφαση στην πρόληψη και παρέχουμε ειδική μέριμνα και φροντίδα στους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας, εκσυγχρονίζοντας το σύστημα και βελτιώνοντας τις υπηρεσίες.
Η ποιοτική δημόσια υγεία απαιτεί οργανωμένη πρόληψη, αποτελεσματική διοίκηση των δημόσιων δομών, πρόσθετο προσωπικό, πλήρη αξιοποίηση της πληροφορικής και της σύγχρονης ιατρικής τεχνολογίας και καλή εξυπηρέτηση του πολίτη με προτεραιότητα στις πιο ευαίσθητες ομάδες.
Καθιερώνουμε ένα νέο, οργανωμένο πρόγραμμα δωρεάν προληπτικών εξετάσεων για όλους τους πολίτες, που θα καλύπτεται από τον ΕΟΠΥΥ. Με ενημέρωση των πολιτών (μέσω SMS ή email) για τις αναγκαίες προληπτικές εξετάσεις ανάλογα με την ηλικιακή ομάδα, και αυτόματη παραπομπή σε κρατικές ή ιδιωτικές δομές.
Επεκτείνουμε τη διάρκεια των επαναλαμβανόμενων συνταγών για χρονίως πάσχοντες, καθιερώνουμε ραντεβού εντός 24ώρου με γιατρούς του ΕΟΠΥΥ για ευαίσθητες ομάδες και την κατ’ οίκον διανομή φαρμάκων σε συγκεκριμένες ομάδες ασθενών. Δίνουμε επίσης τη δυνατότητα για ελεύθερη επιλογή του οικογενειακού γιατρού.
Ενισχύουμε τα νοσοκομεία, με 1500 ειδικευόμενους νοσηλευτές ετησίως, καθιερώνοντας την απόκτηση ειδικότητας αμέσως μετά το πτυχίο και προχωρούμε στην πρόσληψη 2.000 νοσηλευτών σε νοσοκομεία των μεγάλων αστικών κέντρων και στην κάλυψη σε βάθος τετραετίας όλων των οργανικών θέσεων.
Μειώνουμε τις ουρές παντού με αξιοποίηση της τεχνολογίας και αναβάθμιση των κέντρων υγείας. Εισάγουμε επαγγελματικό μάνατζμεντ στα δημόσια νοσοκομεία. Αξιοποιούμε παντού τη σύγχρονη ιατρική τεχνολογία και τα αντίστοιχα πληροφοριακά συστήματα, με αξιοποίηση τηλεϊατρικής, ηλεκτρονικό φάκελο υγείας, τηλεφωνική γραμμή 24ωρης ιατρικής υποστήριξης και καθοδήγησης από ειδικούς κ.λπ.
Δίνουμε τη δυνατότητα στους ασθενείς να αξιολογούν την ποιότητα των υπηρεσιών υγείας, καταρτίζουμε σχέδιο για τη μείωση των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων κατά 45% και εφαρμόζουμε πλήρως και αδιαπραγμάτευτα τον αντικαπνιστικό νόμο».