Η Χριστίνα Τετράδη στο Επιμελητήριο | «Απαραίτητη η συνεργασία όλων για την ανάπτυξη της Ζακύνθου»

«Το Ναυάγιο πρέπει να λυθεί ως εθνικό θέμα»

Συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Ζακύνθου είχε η υποψήφια βουλευτής της Ν.Δ. Χριστίνα Τετράδη, στο πλαίσιο των επαφών με φορείς της αγοράς, του επιχειρείν και της εργασίας.
Την κα Τετράδη συνόδευε ο κ. Χρήστος Πετρέας, εμπειρογνώμων, επιστημονικός και στρατηγικός σύμβουλος περιφερειακής τουριστική ανάπτυξης, ο οποίος βρέθηκε για λίγες μέρες στη Ζάκυνθο, προσκεκλημένος της κας Τετράδη, προκειμένου να εξετάσει και να μελετήσει τρόπους για την περαιτέρω ανάπτυξη της Ζακύνθου. (Πρωτογενής τομέας, τυποποίηση, εναλλακτικές μορφές τουρισμού, επιχειρηματικότητα, εκπαίδευση).
Ο πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Ζακύνθου, έθεσαν μια σειρά ζητημάτων που αφορούν στην ανάπτυξη, την επιχειρηματικότητα, την απορρόφηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων, καθώς και στην καθημερινότητα των πολιτών, όπως την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το νοσοκομείο του νησιού.
Ενημέρωσαν επίσης την κα Τετράδη ότι η Ζάκυνθος βρίσκεται στην προενταξιακή διαδικασία της ως Green Island.
Ως μεγαλύτερο πρόβλημα ανέδειξαν την ασυνεννοησία που οδηγεί στο απαράδεκτο γεγονός των «ορφανών» έργων και κονδυλίων που μένουν ανεκμετάλλευτα.
Η κα Τετράδη επεσήμανε ότι «πάρα πολλές φορές έπιαναν τις καρέκλες άνθρωποι, οι οποίοι τελικά ενδιαφέρονταν περισσότερο για την καρέκλα παρά για τον τόπο».
«Χωρίς την συνεργασία όλων των φορέων δεν γίνεται τίποτα. Κανείς δεν μπορεί να κάνει τίποτα μόνος του. Σε ότι με αφορά θα κάνω ότι μπορώ, θα τρέξω προκειμένου να βγαίνουν και κυρίως να μην πηγαίνουν χαμένες οι χρηματοδοτήσεις. Πρέπει βουλευτής, περιφερειάρχης και δήμαρχος να έχουν συνεχή, ειλικρινή και αγαστή συνεργασία και με τους υπόλοιπους φορείς όπως είστε εσείς, το Επιμελητήριο, που κάνετε πραγματικά πολλή και σημαντική δουλειά, να δουλεύουν μαζί για την ανάπτυξη της Ζακύνθου», τόνισε.
Αναφορικά με το Ναυάγιο επανέλαβε την πρότασή της για την δημιουργία φορέα που θα αναλάβει την διαχείρισή του. «Είναι εθνικό θέμα το Ναυάγιο και χρίζει άμεσης αντιμετώπισης. Είναι το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα προβλήματος, η λύση του οποίου απαιτεί συνέργειες και συνεργασίες».