Άρθρο του Δ. Ακτύπη για τον τουρισμό

Ο υποψήφιος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Διονύσης Ακτύπης σε άρθρο του για τον τουρισμό επισημαίνει ότι είναι έτοιμος από την επόμενη μέρα των εκλογών να αναλάβει πρωτοβουλίες και να διεκδικήσει από τα αρμόδια υπουργεία την υλοποίηση των απαραίτητων έργων για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών του νησιού, ενώ επίσης, ασκεί έντονη κριτική στον Βουλευτή Ζακύνθου Σταύρο Κοντονή και τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θοδωρή Γαλιατσάτο.

Φίλες και φίλοι,
Ο τουρισμός αποτελεί βασικό πυλώνα της οικονομίας του νησιού μας, ίσως το σπουδαιότερο κεφάλαιο για την τοπική οικονομία. Δυστυχώς για τη Ζάκυνθο δεν ασχοληθήκαμε σοβαρά στα χρόνια της ανάπτυξής του, με αποτέλεσμα σήμερα πάρα την θεαματική αύξηση των επισκεπτών στο νησί, να μην υπάρχει ούτε επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, ούτε βελτίωση των οικονομικών αποτελεσμάτων στις επιχειρήσεις που ασχολούνται με τον τουρισμό.
Κανείς δεν περίμενε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε από τον κο Κοντονή, ούτε από την Περιφέρεια Ιονίων Νησιών του κου Γαλιατσάτου, να ασχοληθούν με τα αποτελέσματα των μελετών που έδειχναν μείωση της κατά κεφαλήν τουριστικής δαπάνης. Δεν τους απασχόλησε ότι στη Ζάκυνθο έρχονται τουρίστες που μένουν λιγότερες μέρες και κυρίως δαπανούν όλο και λιγότερα χρήματα. Είχαν βάλει τον τουρισμό στον αυτόματο πιλότο, μετρούσαν μόνο αριθμούς επισκεπτών και αδιαφορούσαν για τα έσοδα και τους ποιοτικούς δείκτες που έδειχναν σήμα κινδύνου για το τουριστικό μας προϊόν
Για τη ΝΔ, ο τουρισμός είναι ένας από τους λιγοστούς τομείς της εθνικής οικονομίας, που παρά τη δύσκολη περίοδο της κρίσης εξακολουθεί να είναι ανταγωνιστικός παγκοσμίως. Εξακολουθεί να παραμένει η κινητήριος δύναμη για την ανάπτυξη της οικονομίας και την έξοδο από την ύφεση. Η στρατηγική σημασία του τουρισμού για την ελληνική οικονομία, ενισχύει την ανάγκη να υπάρξει πολιτική δέσμευση και υποστήριξη στη διαμόρφωση ενός νέου μοντέλου ανάπτυξης, που θα οδηγήσει σε μια σύγχρονη Ελλάδα.
Πέρα από το εξαιρετικό πρόγραμμα για τον Τουρισμό που ανακοίνωσε η ΝΔ για όλη την Ελλάδα, που στηρίζεται στη μείωση των φόρων στο τουριστικό προϊόν, στη διαμόρφωση ενός φιλικού κλίματος για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και την προσέλκυση επενδύσεων, στην ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού, εμείς επιβάλλεται να ασχοληθούμε σοβαρά με την Ζάκυνθο, η οποία έχει οδηγηθεί στα αναπτυξιακά τάρταρα.
Από την Δευτέρα 8 Ιουλίου, θα τρέξω τις διαδικασίες για να επιταχύνουμε την πραγματοποίηση των αναγκαίων επενδύσεων για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών του νησιού, στο λιμάνι, στο οδικό δίκτυο, στην ύδρευση, στην αποχέτευση, στον βιολογικό καθαρισμό, στις αναπλάσεις των τουριστικών περιοχών, στην ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της πόλης, τη συντήρηση των μουσείων μας, στην ανάδειξη του Ενετικού κάστρου και όπου αλλού χρειάζεται. Θα πάρω από το χέρι τον Δήμαρχο Ζακύνθου και την Περιφερειάρχη και θα πάμε στα Υπουργεία. Γιατί εγώ προσωπικά ξέρω τι σημαίνει να είσαι δήμαρχος, και να βρίσκεις κλειστές πόρτες στα Υπουργεία, γιατί δεν υπήρχε τοπικός βουλευτής να σε στηρίξει.
Θα πιέσω για να τελειώσουν τα εκκρεμή σχέδια πόλης στη Ζάκυνθο, και το χωροταξικό σχέδιο για να ευνοηθούν νέες επενδύσεις.
Θα βοηθήσω στην οργάνωση ενεργειών για να συνδεθεί ο τουρισμός, με την τοπική γαστρονομία, τον αγροδιατροφικό πλούτο του νησιού και τον πολιτισμό μας.
Ο τουρισμός υγείας είναι η νέα πρόκληση για την Ζάκυνθο, με την ανάδειξη των ιαματικών πηγών στα Ξύγκια, και την οργάνωση όλων των παράλληλων υποδομών που θα χρειαστεί να δημιουργηθούν.
Ο τουρισμός είναι η δημιουργική Ζάκυνθος. Αυτή την Ζάκυνθο πρέπει να βγάλουμε μπροστά. Ξεκινάμε μαζί για το αύριο της δημιουργίας, της ανάπτυξης και της Ελπίδας.
Όλοι μαζί για την Νίκη.
Μπορούμε.

Με τιμή
Διονύσιος Ακτύπης
Υποψήφιος Βουλευτής Ζακύνθου Ν.Δ.

Την Παρασκευή τα εγκαίνια του πολιτικού γραφείου του Δ. Ακτύπη

Την Παρασκευή 28 Ιουνίου, στις 21:00, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του πολιτικού γραφείου του κ. Ακτύπη. Με σλόγκαν «Δυναμικά Μπροστά» καλεί τους Ζακυνθινούς στην πολιτική εκδήλωση, λίγες μέρες πριν την εκλογική αναμέτρηση. Το πολιτικό γραφείο βρίσκεται στην οδό Αλ. Ρώμα 1 (έναντι Νομαρχίας).