Ολοκληρώθηκε η ασφαλτόστρωση της Φωσκόλου | Eντός προγράμματος παρά τον «σπασμένο» αγωγό

Εντός προγράμματος ολοκληρώθηκε η ασφαλτόστρωση της Φωσκόλου κι αναμένεται τώρα η ανακοίνωση του Δήμου με την οποία θα κλείνει, όπως κάθε χρόνο, την Αλ. Ρώμα. Επιστρέφουμε στη κανονικότητα λοιπόν και καταστηματάρχες της οδού αλλά και κάτοικοι της περιοχής δηλώνουν ανακούφιση. Οι μεν που θα δουν τα κέρδη τους να αγγίζουν για πρώτη φορά φέτος επίπεδα σεζόν, οι δε επειδή το κυκλοφοριακό που προκαλούνταν απ’ τις εργασίες όσο να ναι ταλαιπώρησε.
Ωστόσο ένας εκ των κεντρικότερων δρόμων του νησιού μας δεν θα πλημμυρίζει πλέον, ενώ με την ολική ασφαλτόστρωση της οδού που έγινε στα πλαίσια των εργασιών, τέρμα οι λακκούβες – κάτι που αν μη τι άλλο όλοι επιθυμούμε να δούμε να γίνεται σταδιακά και στους υπόλοιπους δρόμους της πόλης μας.
Υπήρξαν και τα απρόοπτα βέβαια..
Ο εργολάβος κ. Ξένος Δημήτρης μας είπε για την υπόθεση του σπασμένου αγωγού που συζητήθηκε καθώς πρόσκαιρα δημιούργησε ανησυχίες πως θα καθυστερούσε η παράδοση του έργου: «Ο αγωγός που έσπασε… ήταν ήδη σπασμένος κι «έχανε». Mε τις εργασίες το ανακαλύψαμε επειδή υπήρχε μικρή διαρροή, ειδοποιήσαμε την ΔΕΥΑΖ και από κοινού το αποκαταστήσαμε άμεσα. Και γλυτώνουμε και ποσότητες νερού που πήγαιναν χαμένες. Είναι ο κεντρικός αγωγός και δεν μπορούμε να ξέρουμε πόσο καιρό ήταν σπασμένος… ίσως ένα μήνα ίσως ένα χρόνο». Στην ερώτησή μας περί του πως δεν έγινε αντιληπτό μας είπε πως δεν ήταν αρκετά μεγάλη η ποσότητα νερού που χανόταν ώστε να κινήσει υποψίες πάραυτα «κάποιες μέρες δεν είχε την απαιτούμενη πίεση και απαιτούμενη υδροδότηση στο 100%».

Υπάρχουν κι οι ανησυχίες
Ο κ. Ξένος είχε ξανα-εκφράσει ανησυχίες στην «Ημέρα» περί του κατά πόσο δουλεύει από κάτω το κεντρικό δίκτυο όμβριων υδάτων καθώς είναι παλιό και δεν προηγήθηκε μελέτη. «Θα φανεί το χειμώνα με τις έντονες βροχοπτώσεις – από πάνω ο δρόμος φτιάχτηκε μια χαρά οι κλίσεις του τα φρεάτια, όλα. Το από κάτω είναι το θέμα ποιος μπορεί να το διασφαλίσει», τόνισε.Οι εργαζόμενοι στο έργο και ο εργολάβος κ. Ξένος ευχαριστούν θερμά για την υπομονή, την συναίνεση και την βοήθειά τους καταστηματάρχες και κατοίκους αλλά και τις υπηρεσίες του Δήμου για την άριστη συνεργασία.