Άκαρπες οι έρευνες για τον ηλικιωμένο Βρετανό | Έκκληση για βοήθεια απευθύνει η οικογένεια του

Η μεγάλη επιχείρηση που έχει στηθεί από το πρωί της προηγούμενης Δευτέρας 17 Ιούνη για τον εντοπισμό του John Tossell 73χρονου Βρετανού υπηκόου από την Ουαλία, ο οποίος έκανε τις διακοπές του στο νησί, δυστυχώς δεν έχει αποδώσει καρπούς κι όσο περνάνε οι μέρες κι απομακρυνόμαστε από το σενάριο της ευτυχούς κατάληξης εντείνεται η αγωνία όλων μας αλλά κυρίως των συγγενών και φίλων του 73χρονου.
Υπενθυμίζουμε πως ο ηλικιωμένος άντρας διέμενε με τη σύζυγό του στο Αργάσι και τα ίχνη του χάθηκαν από την ώρα που της είπε πως θα πήγαινε να περπατήσει στην φύση και να επισκεφθεί την περιοχή του Σκοπού (κεραίες). Έκτοτε άνδρες της Αστυνομίας, της πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ έχουν ερευνήσει κάθε σπιθαμή της δύσβατης περιοχής του Σκοπού. Από την περασμένη Δευτέρα στις έρευνες έχουν συμμετάσχει δώδεκα πυροσβέστες, πέντε αστυνομικοί, δύο διασώστες της ΕΜΑΚ αλλά και διασωστικός σκύλος.
Η οικογένειά του σε μια προσπάθεια να συλλέξει το οποιοδήποτε στοιχείο επικοινώνησε με μεγάλο δίκτυο ενημέρωσης κι ανταλλαγής πληροφοριών που χρησιμοποιούν ξένοι στο νησί μας – μόνιμοι κάτοικοι αλλά και επισκέπτες – το Zakynthos Informer και ζήτησε να αναδημοσιευθεί η κάτωθι ανακοίνωση:
«Παρακαλούμε βοηθήστε αναρτώντας αυτό το κείμενο στην σελίδα σας. Ο John Tossell, ηλικίας 73 ετών από το Bridgend εξαφανίστηκε στην Ελλάδα. Πήγε για μια βόλτα σε ένα μοναστήρι στο λόφο Σκοπός, κοντά στο χωριό Αργάσι, την Δευτέρα 17 Ιούνη και δε γύρισε ποτέ. Όλες οι υπηρεσίες τον αναζητούν έκτοτε αλλά σιγά σιγά μειώνουν τις έρευνες. Υπήρξε μία επιβεβαιωμένη μαρτυρία πως τον είδαν σε καφέ κοντά στο μοναστήρι γύρω στις 3μ.μ. να συνομιλεί με ένα ζευγάρι – μία γυναίκα με ξανθά μαλλιά ως τον ώμο και τον σύντροφό της – αν ήσασταν εσείς, παρακαλώ πολύ ελάτε σε επαφή. Επίσης απευθυνόμαστε σε οποιονδήποτε πλέον μπορεί να μη βρίσκεται στην Ελλάδα αλλά να έχει γυρίσει στη χώρα του αλλά θυμάται να τον είχε δει να κατεβαίνει το βουνό στην επιστροφή από τη βόλτα του. Οποιαδήποτε πληροφορία, όσο μικρή κι αν μοιάζει, είναι κρίσιμη. Σας ευχαριστώ».