Υπογραφές στήριξης στον ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές της 7ης Ιουλίου


Υπογραφές στήριξης στον ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές της 7ης Ιουλίου
Σε κοινή ανακοίνωση που υπογράφουν σαράντα συμπολίτες μας, δηλώνουν την στήριξή τους στο ΣΥΡΙΖΑ και καλούν τους ψηφοφόρους να μην επιτρέψουν στις δυνάμεις του νεοφιλελευθερισμού να ισοπεδώσουν όπως αναφέρουν, για ακόμα μια φορά κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα.
Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει τη εξής:

«Την Κυριακή στις 7 Ιουλίου αποφασίζουμε για το μέλλον και την κατεύθυνση που θα πάρει η Ελλάδα. Θα είναι πρόοδος ή συντήρηση, δημοκρατία ή παλινόρθωση της ρεβανσιστικής δεξιάς, οικονομική ανάκαμψη για τους πολλούς ή κέρδη για τους λίγους, διαφάνεια κι εκσυγχρονισμός του κράτους ή επιστροφή στη διαπλοκή , την κλεπτοκρατία και την φαυλότητα, εθνική ανεξαρτησία κι αξιοπρέπεια ή επιστροφή στο ΔΝΤ, στη σκληρή επιτροπεία και τη διεθνή απαξίωση, την οικολογική καταστροφή και την υποβάθμιση του περιβάλλοντος;

Αποφασίζουμε όμως και για την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση της Ζακύνθου, την έδρα του νησιού μας .Αγωνιζόμαστε και ψηφίζουμε ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ για να παραμείνει η έδρα της δημοκρατικής παράταξης στον προοδευτικό πόλο. Θέλουμε βουλευτή που να εκφράζει το λαό και να αγωνίζεται γι αυτόν και τα συμφέροντά του, κι όχι βαλτούς χειροκροτητές της δεξιάς και του Μητσοτάκη που ιδέα δεν έχουν για την καθημερινότητα των πολιτών και τα προβλήματά τους.

Είναι ανάγκη σήμερα ο προοδευτικός, δημοκρατικός και αριστερός ψηφοφόρος, όλοι οι εργαζόμενοι να αποτρέψουμε την οπισθοδρόμηση και την καταστροφή, εκεί που με κόπους, θυσίες και σκληρή αντιπαράθεση οικοδομήθηκαν κοινωνικές και φιλολαϊκές πολιτικές από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Να μην επιτρέψουμε στις δυνάμεις του νεοφιλελευθερισμού να ισοπεδώσουν για ακόμα μια φορά κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα.

Σ’ αυτόν τον αγώνα δεν περισσεύει κανείς.

Την ανακοίνωση υπογράφουν οι:
Αντώνης Αντίοχος-Μπαλιακράς Πρόεδρος ΕΑΣΖ
Κωνσταντίνα Αρβανιτάκη Οδοντίατρος
Πέτρος ΒισβάρδηςΔιευθυντής ΕΑΣΖ
Σπύρος Βισβάρδης Δικηγόρος
Σταύρος Βισβάρδης Αγρότης
Γιάννης Βίτσος Καθηγητής
Διονύσης Βούρτσης Καθηγητής
Γιάννης ΓρυπάρηςΔικηγόρος
Διονύσης Δημησιάνος Συνταξιούχος ΔΕΗ
Μάκης Δραγώνας Συνταξιούχος ETE
Άκης Ζήβας Πλοίαρχος Ε.Ν
Νίκος Ζώντος Αγρότης
Σούλα Καββαδία Συμβολαιογράφος
Νίκος Κεφαλληνός Καθηγητής
Νένα Κεφαλληνού Αρχιτέκτων
Πέγκυ ΚολποδίνουΚαθηγήτρια
Νεκτάριος ΚολυβάςΕπιχειρηματίας
Λευτέρης ΚοντόσταυλοςΚαθηγητής
Διονύσης Κορφιάτης Οδοντίατρος
Διονύσης Κωστής Μουσικός
Διονύσιος Λιβέρης-Κροκάς Αγρότης
Παναγιώτης Μάργαρης Επιχειρηματίας
Μπάμπης Μαυρίας Επιχειρηματίας
Διονύσης Μπάστας Περιφερειακός Σύμβουλος
Στάθης Μπετίνης Πρόεδρος Δ.Σ ΟΔΑΖ
Λευτέρης Νιοτόπουλος Αντιπεριφερειάρχης
Δημήτρης Παλαιοθόδωρος τ. Βουλευτής
Περικλής Πατερέλης Λογιστής
Δημήτρης Πλατυπόδης Επιχειρηματίας
Κωνσταντίνος ΠέτταςΛογιστής
Άκης Ποταμίτης Επιχειρηματίας
Ανδρέας Ρένεσης Γιατρός
Σπύρος ΡένεσηςΤραπεζικός
Τάσης ΡένεσηςΑγρότης
Γιάννης Ρουσιάνος Καθηγητής
Δημοσθένης ΣμαραγδήςΤραπεζικός
Νίκος Σπίνος Δικηγόρος
Διονύσιος ΣτραβοπόδηςΣυνταξιούχος ΟΤΕ
Γιάννης Τουρίκης Γιατρός
Γιώργος Φιορεντίνος Καθηγητής

Ο Βουλευτής Ζακύνθου και πρώην Υπουργός κ. Σταύρος Κοντονής, με αφορμή το κείμενο στήριξης στον ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, σε ανακοίνωση που εξέδωσε δήλωσε:
«Χαιρετίζω την συμπόρευση και τον κοινό αγώνα των προοδευτικών πολιτών του τόπου μας με τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΉ ΣΥΜΜΑΧΙΑ. Οι Έλληνες στις 7 Ιουλίου θα καταδικάσουν τον νεοφιλελευθερισμό και την οπισθοδρόμηση που πρεσβεύει η Νέα Δημοκρατία στηρίζοντας το σχέδιο της κυβέρνησης για την οικονομική ανάκαμψη των πολλών, την εδραίωση των κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων, την διαφάνεια και την εθνική κυριαρχία.»