Δημοτικό Γήπεδο Αμπελοκήπων – Ξεκινάει άμεσα η δημοπρασία

Προχωράνε οι εξελίξεις σχετικά με το Δημοτικό Γήπεδο Αμπελοκήπων, αφού σε σύντομο χρονικό διάστημα θα προχωρήσει η δημοπρασία για το έργο, ώστε να υλοποιηθούν και οι βελτιώσεις στον αγωνιστικό χώρο, αφού θα τοποθετηθεί συνθετικός χλοοτάπητας τελευταίας γενιάς και αντίστοιχου μέγιστου πάχους, ομοιόμορφου χρώματος φυσικού πρασίνου, σε όλη την επιφάνεια του αγωνιστικού χώρου. Επίσης θα προχωρήσει μπροστά η προμήθεια και η κατασκευή νέων κερκίδων, η κατασκευή πάγκων αλλά και οι επιδιορθώσεις σε αποδυτήρια και τουαλέτες του νέου γηπέδου.
Η προγραμματική σύμβαση έχει ήδη υπογραφεί ανάμεσα σε Δήμο, Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και τα αθλητικά σωματεία και η χρηματοδότηση ανέρχεται στα 293.500 ευρώ.
Στις εργασίες εκτός από όσα αναφέραμε προβλέπονται παρεμβάσεις όπως στεγάνωση ταράτσας, βάψιμο κτιρίου, εξοπλισμός μπάνιου και υπόλοιπων χώρων κ.α.
Το έργο περιμένουν με ανυπομονησία τα πολυάριθμα σωματεία που προπονούνται εκεί και ελπίζουν ότι σύντομα θα μπορέσει να δώσει μια ανάσα για το ποδόσφαιρο του νησιού μας.
Μην ξεχνάμε ότι το θέμα των υποδομών των Δημοτικών Γηπέδων της Ζακύνθου είναι ένας χρόνιος βραχνάς για όλα τα σωματεία που παλεύουν πολλές φορές με αντίξοοες συνθήκες.
Θυμίζουμε ότι και το Δημοτικό Γήπεδο Μαχαιράδου αντιμετωπίζει διάφορα προβλήματα και χρειάζεται και αυτό άμεσες παρεμβάσεις από τις αρμόδιες αρχές, ώστε να παραμείνει λειτουργικό για αρκετά χρόνια.
Στο Μαχαιράδο πριν μια πενταετία είχε αντικατασταθεί ο χλοοτάπητας, ωστόσο με την συνεχόμενη χρήση από σωματεία του νησιού μας έχει επιβαρυνθεί. Επίσης και τα αποδυτήρια και οι υπόλοιπες εγκαταστάσεις χρειάζεται να επιδιορθωθούν για να λειτουργήσουν όπως πρέπει.