Θ. Γαλιατσάτος | Επιπλέον 750.000 ευρώ για τα σχολεία της Λευκάδας

Μετά την σύμβαση κατασκευής του έργου “Επεμβάσεις σχολικών κτιρίων ΠΕ Λευκάδας”, προϋπολογισμού 99.169,66 ευρώ, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος υπέγραψε σήμερα και την προγραμματική σύμβαση για την εκτέλεση εργασιών σε σχολικά κτίρια της Λευκάδας, εξασφαλίζοντας ακόμη 750.000 ευρώ για τον σκοπό αυτό.

Η προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων – ΠΕ Λευκάδας και του Δήμου Λευκάδας έχει ως σκοπό τη δημοπράτηση και εκτέλεση έργου στο ύψος των διατεθέντων πιστώσεων για την αποκατάσταση των ζημιών δύο σχολείων, του Γυμνασίου Βασιλικής και του 5ου Νηπιαγωγείου Λευκάδας, που έχουν υποστεί ζημιές από το σεισμό της 17ης Νοεμβρίου 2015. Προβλέπεται επίσης η εκτέλεση εργασιών για τη συντήρηση των υδραυλικών και ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων των κτιρίων.

Η χρηματοδότηση των 750.000ευρώ γίνεται από την ΠΙΝ, από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και το έργο έχει ΚΕ 2015ΕΠ02200006.
Η ισχύς της προγραμματικής σύμβασης αρχίζει από την ημερομηνία υπογραφής και λήγει με τη λήξη του χρονοδιαγράμματος του έργου, μπορεί δε να παραταθεί εφόσον η ανάγκη ολοκλήρωσης των εργασιών το απαιτήσει.

“Συνεχίζουμε με έργα και δράσεις, που το προηγούμενο διάστημα είχαμε ετοιμάσει για τα νησιά μας σύμφωνα με τις προτεραιότητες που είχαμε θέσει ως περιφερειακή αρχή. Μια από αυτές τις προτεραιότητες ήταν η σχολική στέγη, η οποία εξασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία της εκπαιδευτικής διαδικασίας κι είμαστε στην ευχάριστη θέση να εξασφαλίζουμε χρηματοδοτήσεις για τα σχολεία της Λευκάδας, ώστε να αποκατασταθούν ζημιές και να γίνουν εργασίες που είναι απαραίτητες”, δήλωσε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

Θέματα που ίσως σας ενδιαφέρουνΤελευταία άρθρα