Ιnstagramers διαφημίζουν το νησί μας!

Αν και οι δυσκολίες μεσούσης της τουριστικής περιόδου για το νησί μας είναι μεγάλες, με διάφορα προβλήματα να μας ταλαιπωρούν, υπάρχουν και οι θετικές ειδήσεις! Ο λόγος για τη δωρεάν διαφήμιση που κάνουν για τη Ζάκυνθο χρήστες του διαδικτύου και συγκεκριμένα, ταξιδιώτες του Instagram. Ορισμένοι από αυτούς διαθέτουν έχουν χιλιάδες ακόλουθους, οι οποίοι παρακολουθούν ότι αναρτούν στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Μάλιστα, οι περισσότεροι επισκέπτονται στο πολυφωτογραφημένο και διαφημισμένο Ναυάγιο ή άλλα πανέμορφα σημεία του τόπου μας και μοιράζονται αυτές τις στιγμές με τους ακόλουθους τους.
Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, είναι ο χρήστης του instagram tonpelomundo, ο οποίος κάνει ταξίδια σε όλο τον κόσμο. Φέτος, επέλεξε το «Φιόρο του Λεβάντε» και έκανε αναρτήσεις πριν από λίγες ημέρες, τις οποίες είδαν χιλιάδες άλλοι χρήστες του διαδικτύου, οι οποίοι έκαναν αμέτρητα θετικά σχόλια για τις ομορφιές του νησιού! Μια από αυτές προσέλκυσε 5,000 like (θετικά κλικ πάνω στη φωτογραφία), ενώ και οι άλλες που ανήρτησε ξεπερνούσαν πάντα τα 1,000 like. O συγκεκριμένος χρήστης του διαδικτύου είναι «ταξιδιώτης του κόσμου» και με αυτές τις μοναδικές του επισκέψεις κάνει σημαντική διαφήμιση – προώθηση!

Η Ζάκυνθος στο Instagram
Χιλιάδες είναι οι δημοσιεύσεις των χρηστών του διαδικτύου για το Ναυάγιο και για άλλα γνωστά αξιοθέατα και σημεία ενδιαφέροντος στο νησί μας. Αν κάποιος για παράδειγμα πληκτρολογήσει #zakynthos, θα διαπιστώσει ότι υπάρχουν 752,896 δημοσιεύσεις, ενώ φυσικά, μεγάλος είναι ο αριθμός και για το #shipwreck που αφορά – τις περισσότερες φορές – το Ναυάγιο. Εδώ οι δημοσιεύσεις ανέρχονται στις 481,521. Φυσικά υπάρχουν και άλλες λέξεις κλειδιά που αναφέρονται στο νησί μας, όπως #zante (828,903 δημοσιεύσεις), #nauagio (2,953 δημοσιεύσεις) , #zantewedding (2,782 δημοσιεύσεις) και #zante2019 (3,768 δημοσιεύσεις). Σε γενικές γραμμές το νησί μας αποτελεί πόλο έλξης για τους ξένους επισκέπτες που το προβάλουν μέσω των social media και μας κάνουν δωρεάν διαφήμιση.

Άντα Κωνσταντάκου
«Είναι πολύ θετικό οι άνθρωποι που ταξιδεύουν να προβάλουν στα social media το νησί μας, ιδιαίτερα σε περιόδους που υπάρχουν προβλήματα… Βλέπουν ωραίες φωτογραφίες, και τους επηρεάζουν θετικά για να ταξιδέψουν στη Ζάκυνθο. Ως προς τη διαφήμιση είναι πολύ θετικό, γιατί και εμείς όταν επισκεπτόμαστε έναν τόπο θέλουμε να προτείνουμε τις ομορφιές του. Όσο περισσότερους ακόλουθους έχεις, τόσο περισσότερη διαφήμιση γίνεται. Και πολλές φορές έχουμε δει τη δύναμη της εικόνας μέσω του Instagram ή του facebook».

Βασίλης Ακτσόγλου
«Κάθε μορφή διαφήμισης είναι θετική! Βέβαια, η συγκεκριμένη δεν είναι δωρεάν, αφού κατά κάποιο τρόπο το πληρώνεις έμμεσα. Κάτι θα λάβει και ο influencer. Προβάλλεται βέβαια το νησί και φέρνει περισσότερο κόσμο μέσω του Instagram. Δυστυχώς ή ευτυχώς περνάμε σε μια νέα εποχή, στην οποία όλα είναι ηλεκτρονικά. Είναι θετικό για κάθε περιοχή η προβολή της με αυτόν τον τρόπο και ελπίζουμε να βοηθηθεί και το νησί».

Δώρα Ταμαρέση
«Είναι θετικό, αλλά πρέπει να αναρτούν όμορφες εικόνες και εμείς πρέπει να φροντίζουμε ώστε να μπορούν να τραβήξουν αυτές όμορφες φωτογραφίες και να μας διαφημίζουν. Είναι πολύ σημαντικό και είναι η καλύτερη διαφήμιση για τη Ζάκυνθο. Μπορεί αυτό να το κάνουν περισσότεροι οι ξένοι που επισκέπτονται τον τόπο μας, αλλά το βλέπουμε και από το δικό μας τρόπο συμπεριφοράς. Ότι θέλουμε να προβάλουμε, το κάνουμε μέσω των κοινωνικών μέσων δικτύωσης».