Το «μπαλάκι» στον ΑΟΚ Ζακύνθου – Το συμβούλιο ξεκαθαρίζει την συγχώνευση

Μπορεί το συμβούλιο της ομάδας του Τσιλιβή να έδωσε το «πράσινο» φως για να προχωρήσει το θέμα της συγχώνευσης με τον ΑΟΚ Ζακύνθου, αλλά το ίδιο πρέπει να γίνει και από την άλλη πλευρά, όπου θα πραγματοποιηθεί Δ.Σ.
Η απουσία του Αντώνη Ποταμίτη στο εξωτερικό έχει καθυστερήσει τις εξελίξεις και θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος αναμονής για να ξεκαθαρίσει αν η συνένωση των δυο ομάδων θα πάρει σάρκα και οστά.
Οι παράγοντες του ΑΟΚ μέχρι στιγμής εκφράζουν την άγνοια τους για το θέμα και παρά τα όσα ακούγονται δεν παίρνουν θέση μέχρι να υπάρξει συμβούλιο με την παρουσία του κ. Ποταμίτη. Αυτό θα φέρει και όλες τις εξελίξεις για την ομάδα, η οποία πρέπει να προετοιμαστεί για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

Τα «στοιχεία» που οδηγούν σε συγχώνευση

Ο Αντώνης Ποταμίτης ξεκαθάρισε στο τέλος της προηγούμενης χρονιάς, ότι θέλει «συμπαίκτες» στην Γ’ Εθνική για να προχωρήσει πιο δυνατά και ότι στόχος θα είναι το πρωτάθλημα. Αυτοί οι συνεργάτες, είναι το Δ.Σ. του Τσιλιβή που διαθέτει πολλούς ανθρώπους με εμπειρία στο ποδόσφαιρο αλλά και την οικονομική βοήθεια που χρειάζεται ο ισχυρός άνδρας του ΑΟΚ Ζακύνθου. Αν καταφέρει να πείσει και τους δικούς του συνεργάτες, ότι η συνένωση είναι η μοναδική λύση, οι ανακοινώσεις θα είναι θέμα χρόνου για τον σύλλογο, ο οποίος θα μπει σε νέα εποχή.

Τα λάθη του παρελθόντος που πρέπει να ξεφύγουν

Στο νησί μας έγιναν και άλλες προσπάθειες ομάδων να ενωθούν, αλλά δεν είχαν επιτευχθεί. Θυμίζουμε ότι η αλλαγή του ονόματος του Ζακυνθιακού σε ΑΠΣ Ζάκυνθος 1961 έγινε μετά την σύμπραξη του Στ. Γούναρη με τον Στράτο Κουρούμαλο, αλλά τότε η συμφωνία δεν είχε να κάνει με συγχώνευση σωματείου, αφού το ΑΦΜ του αυθεντικού ΑΠΣ Ζάκυνθος ήταν υπερχρεωμένο από τον καιρό της Β’ Εθνικής.
Πιο παλιά βέβαια έχουν γίνει συγχωνεύσεις ομάδων στο νησί μας. Σίγουρα αν επιτευχθεί η συγκεκριμένη συμφωνία θα είναι μια από τις πιο ιστορικές των τελευταίων χρόνων στο ποδόσφαιρο της Ζακύνθου.