Τάσος Καλόφωνος | Μια καλή, ήρεμη, ολοκάθαρη λύση στη Ν.Δ. εκτός κατεστημένου

Το προφίλ Αρετάκη, θυμίζει η προσωπικότητα του γιατρού Τάσου Καλόφωνου ο οποίος ανακοινώθηκε από τη Νέα Δημοκρατία, ως υποψήφιος βουλευτής στην μονοεδρική της Ζακύνθου.
Επιστήμονας, γνωστός ψυχίατρος που έχει υπηρετήσει με πολύ αγάπη και δοτικότητα ένα ευαίσθητο κομμάτι της ανθρώπινης ζωής, καθαρή προσωπικότητα, κοινωνικότατος και πάνω από όλα ήρεμος άνθρωπος που δεν έχει εμπλακεί ποτέ στη ζωή του με ΤΙΠΟΤΑ που θα τον χαρακτήριζε αρνητικά.
Πάλεψε ως επιστήμονας, ως ελεύθερος επαγγελματίας και έχτισε με μεγάλη επιτυχία την δική του ζωή, οικογενειακά αφοσιώθηκε στον γιο του Γιώργο, πετυχημένο σήμερα δικηγόρο
…και έχει βοηθήσει αθόρυβα τους πάντες.
Είναι «άγνωστος πολιτικά» γιατί δεν προκάλεσε… εχει δουλέψει με πάθος και χωρίς διατυμπανισμούς για σοβαρά κοινωνικά ζητήματα…
Μιλάει 7 ξένες γλώσσες!!!
Δεν εμπορευματοποίησε ποτέ του τίποτα!

Είναι εκείνο που πάντα ψάχνουμε να βρούμε και μάλιστα «παραλογάμε» ότι κανένας σοβαρός και καθαρός άνθρωπος δεν κατεβαίνει στην πολιτική για να έχουμε λύσεις μπροστά στην κάλπη.
Σαν συμπληγάδες πέτρες μοιάζει το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. με τους ισχυρούς του παιχνιδιού, Ακτύπη και Τετράδη ή Τετράδη και Ακτύπη και στη μέση ο Τάσος Καλόφωνος…
Μια περίεργη – τελικά – ισορροπία, μέσα από την οποία, ο ίδιος ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, με την επιλογή του, αποδεικνύει το εκσυγχρονιστικό του προφίλ και αφουγκράζεται το «θυμό» της κοινωνίας!

Στις ρούγες του Τζάντε… μιλάνε για κομματική εκμετάλλευση, στην επιλογή του Τάσου Καλόφωνου, ώστε να αποτελέσει τον «κοινωνικό σάκο εκτόνωσης», αφού, ο τοπικός κομματικός μηχανισμός πέφτει άλλου και το επιχειρηματικό γίγνεσθαι αλλού…
Ομως, είναι νωπή η «Πύρρειος Νίκη» Αρετάκη και αυτό ας αποτελέσει θέμα πολιτικού προβληματισμού.

Διότι, κάποιοι λογαριάζουν… χωρίς τον καπνοδόχο… με τον γνωστό αποτυχημένο τρόπο…

Η Ζάκυνθος, απέδειξε τον περασμένο μήνα, ότι ως εκλογική βάση, είναι μια θυμωμένη αντιδραστική κοινωνία, που δεν γουστάρει να της πηγαίνουν «τα ψηφοδέλτια σταυρωμένα».
Λειτούργησε και λειτουργεί ως «τιμωρός» του κατεστημένου και παράλληλα «ψάχνει καθαρά χέρια», ποντάρει αποφασιστικά σε νέες λύσεις και προσμένει αλλαγές… Αφουγκράζεται χωρίς να μιλάει… και πολλές φορές ξαφνιάζει τους πάντες… δίνοντας μαγικές λύσεις.
Η Ζακυνθινή κοινωνία μπορεί να χαρακτηρίζεται από αναλγησία, αλλά τελικά έχει αντανακλαστικά και λειτουργεί νομοτελειακά… έστω κι αργά.

Το ζήτημα είναι αν αυτή τη φορά το εκλογικό σώμα – η Ζακυνθινή κοινωνία – θα τιμωρήσει; Θα επιβραβεύσει; Θα ολοκληρώσει τις αλλαγές που αποφάσισε πρόσφατα, «επιλέγοντας διαφορετικά» έξω από το κατεστημένο και για την εκπροσώπησή της στην Ελληνική Βουλή;

Ποιός είναι ο Τάσος Καλόφωνος – πως αυτοπροσδιορίζεται

Είμαι ευτυχής που μεγάλωσα και διαμένω μόνιμα στή Ζάκυνθο.
Σπούδασα Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και αφού υπηρέτησα τη στρατιωτική μου θητεία στo στρατιωτικό νοσοκομείο Κοζάνης ειδικεύθηκα στη Ψυχιατρική στην Αγγλία, εργαζόμενος επι 7 χρόνια στο Λονδίνο, στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο ST. THOMAS HOSPITAL, του Βρετανικού Εθνικού Συστήματος Υγείας, όπου και απέκτησα το μεταπτυχιακό τίτλο ΜRCPscych.
Διατηρώ ιδιωτικό ιατρείο απο το 1993 μέχρι σήμερα στο κέντρο της πόλης της Ζακύνθου.

Διετέλεσα
– πρόεδρος του συλλόγου ειδικευόμενων νοσοκομειακών ιατρών, στο νοσοκομείο που εργάστηκα στην Αγγλία,
– μέλος της Νομαρχιακής επιτροπής σχεδιασμού Υγείας Ζακύνθου,
– εκλεγμένος αντιπρόσωπος του Ιατρικού Συλλόγου Ζακύνθου στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο,
– επιστημονικός διευθυντής του Ιονίου Κέντρου Πρόληψης και Αντιμετώπισης κατά των ναρκωτικών,
– επιστημονικός διευθυντής του Ιατροπαιδαγωγικού Κέντρου Ζακύνθου
– πρόεδρος της επιστημονικής επιτροπής του Κέντρου Πρόληψης Ιατροκοινωνικών Προβλημάτων του Ιατρικού Συλλόγου Ζακύνθου και
– μέλος της Δευτεροβάθμιας Υγιειονομικής Επιτροπής Αναθεώρησης Αδειών Οδήγησης.

Ασχολούμαι με τον αθλητισμό (ποδόσφαιρο, τένις και επιτραπέζια αντισφαίριση ) και έχω ιδρύσει τον Ομίλο Αντισφαίρισης Βαρρές-τένις club.
Μιλάω 7 ξένες γλώσσες και συγκεκριμένα έχω αποκτήσει πτυχίο επάρκειας στα Αγγλικά C2, Γαλλικά B2, Γερμανικά B2, Ιταλικά B2, Ισπανικά B2, Πορτογαλλικά B2 και Ρώσικα B1.
Εχω ένα γιο το Γιώργο, 26 ετών, που ειναι δικηγόρος και ασκεί το επάγγελμα στο νησί μας.

Ονειρεύομαι μια καλύτερη Ζάκυνθο για όλους μας και ιδιαίτερα για τα παιδιά μας που αξίζουν καλύτερων συνθηκών εκπαίδευση.

Εκτός από την ενίσχυση της Δημόσιας Ασφάλειας στο νησί μας, της βελτίωσης των υποδομών του, της ποιοτικής αναβάθμισης του τουριστικού προιόντος, της ενίσχυσης του αγροτικού τομέα και της ανάδειξης της πολιτισμικής μας κληρονομιάς θέλω ιδιαίτερα να συμβάλω στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, ψυχικά ασθενών, καρκινοπαθών, χρονίως πασχόντων, ΑΜΕΑ, μέσω της αναβάθμισης των υποδομών υγείας στη Ζάκυνθο και της ανάπτυξης του εθελοντισμού.

Τώρα είναι η ώρα να αλλάξουμε

Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός, δεν έχω μηχανισμούς, δεν ακολουθώ συστήματα, δεν ξέρω από πολιτικές συνταγές.
Ξέρω, όμως, πως ήρθε η ώρα να αλλάξουμε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με έπεισε, περισσότερο με το νου και την μετριοπάθειά του.
Αποφεύγει τα μεγάλα λόγια, δεν έδωσε υποσχέσεις και ζήτησε από όλους μας να εργασθούμε για να πετύχουμε τους στόχους μας.
Με έπεισε να τον ακολουθήσω, να συμβάλλω στον τομέα της υγείας, να προωθήσω την αντζέντα της περίθαλψης, των μεταρρυθμίσεων και των διαρθρωτικών αλλαγών, πορεύομαι μαζί του.
Πρέπει να εργαστούμε, πρέπει να αλλάξουμε, πρέπει να πείσουμε τα παιδιά μας ότι αξίζει να μείνουν εδώ, να εργαστούν, να κάνουν τις δικές τους οικογένειες, να προκόψουν.
Σας ζητώ να μου δώσετε την ευκαιρία να συμβάλω στη βελτίωση της ποιότητας ζωής στο νησί μας.

Με ήρεμη δύναμη, μαζί ολοκληρώνουμε την πολιτική αλλαγή.