Αργυρή Κατωπόδη : Το νέο πρόσωπο στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στη Λευκάδα

Έξι στους δέκα υποψηφίους στα ψηφοδέλτια της ΝΔ είναι νέα πρόσωπα που δεν έχουν ποτέ στο παρελθόν εμπλακεί στην κεντρική πολιτική σκηνή και θα είναι η πρώτη φορά που θα διεκδικήσουν την ψήφο των Ελλήνων σε εθνικές εκλογές. Στην πράξη, μάλιστα, η ανανέωση αυτή είναι ακόμη πιο εντυπωσιακή. Και αυτό γιατί αν εξαιρεθούν οι 78 σημερινοί βουλευτές της ΝΔ που διεκδικούν την επανεκλογή τους, από τους 341 «υπολοίπους» υποψηφίους, οι 243 -δηλαδή το 72%- δεν είχε ποτέ στο παρελθόν διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών για το εθνικό κοινοβούλιο.

Έχει δε ιδιαίτερη σημασία ότι 43 υποψήφιοι προέρχονται από το Μητρώο Στελεχών. Δηλαδή την καινοτόμο πρωτοβουλία που υλοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αμέσως μετά την εκλογή του στην προεδρία της ΝΔ, απευθύνοντας δημόσια πρόσκληση πολιτικής συμπόρευσης σε πρόσωπα που δεν είχαν ποτέ στο παρελθόν ασχοληθεί με την ενεργό πολιτική.

Από το Μητρώο στελεχών του κόμματος και με το βιογραφικό της να είναι πολύ πλούσιο, και η νέα υποψήφια της ΝΔ στην Λευκάδα, Αργυρή Κατωπόδη που για πρώτη φορά κατέρχεται στο στίβο της πολιτικής. Ας δούμε ποια είναι η νέα υποψήφια που καταθέτει το βιογραφικό της :

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Λευκάδα, με την οποία διατηρώ άρρηκτη σχέση ζωής.

Μετά την αποφοίτησή μου από το Γενικό Λύκειο Λευκάδας σπούδασα στο Middlesex University και στο Brunel University του Λονδίνου και είμαι κάτοχος MSc Finance & Investment.

Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών μου, εργάστηκα επί σειρά ετών σε μεγάλους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς του εξωτερικού.

Η αγάπη και η νοσταλγία για τη Λευκάδα με έκαναν να επιστρέψω, το 2005, στον τόπο μου. Εργάστηκα ως καθηγήτρια στο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων με έμφαση στην καινοτομία, την επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις, ως εκπαιδεύτρια σεμιναρίων με τον Εμπορικό Σύλλογο και το Επιμελητήριο Λευκάδας και σήμερα είμαι Σύμβουλος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας για την καταπολέμηση της ανεργίας στους νέους 18-24 ετών της Λευκάδας.

Παράλληλα, υπηρέτησα την τοπική ενημέρωση επί μια δεκαετία (2008 -2018) ως εκδότρια και διευθύντρια της εφημερίδας Λευκαδίτικος Λόγος και της ηλεκτρονικής εφημερίδας LefkadaPress ενώ είναι συνεχής η ενασχόλησή μου με την τουριστική επιχειρηματικότητα.

Στηρίζοντας τη νέα πολιτική αντίληψη του Κυριάκου Μητσοτάκη για ανανέωση με αξιοκρατία και άνοιγμα στην κοινωνία είμαι μέλος του Μητρώου Πολιτικών Στελεχών της ΝΔ. Όπως επίσης είμαι και μέλος στο Τομέα Τουρισμού της ΝΔ.

Με πίστη στη γνώση και στη διαρκή βελτίωση εκπονώ σήμερα τη διδακτορική διατριβή μου στον Παιδικό Χρηματοοικονομικό Αλφαβητισμό, στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς.

Είναι πεποίθησή μου ότι η ανιδιοτελής κοινωνική προσφορά είναι προϋπόθεση για να χτίσουμε όλοι μαζί ένα καλύτερο μέλλον για μας και τα παιδιά μας. Κάνοντας πράξη αυτή τη βαθιά πεποίθηση, έχω διατελέσει μέλος στις διοικήσεις του Αθλητικού Συλλόγου ΤΗΛΥΚΡΑΤΗΣ, του Ναυτικού Ομίλου Λευκάδας και του Φιλανθρωπικού Συλλόγου Λευκάδας ΦΑΡΟΣ ενώ είμαι πιστοποιημένο μέλος εθελοντικών οργανώσεων της Πολιτικής Προστασίας σε θέματα δασοπροστασίας.

Είμαι παντρεμένη με τον Γεράσιμο Γράψα και μητέρα δύο εφήβων, του Γιώργου και του Στέφανου.

Θέματα που ίσως σας ενδιαφέρουνΤελευταία άρθρα