Η Αερολέσχη ζητά εναέρια επιτήρηση δασών και ακτών

Με αφορμή τα πρόσφατα συμβάντα που αφορούν την θαλάσσια ρύπανση από λύματα σε ολόκληρη την ακτογραμμή της Ζακύνθου η Αερολέσχη Ζακύνθου θέλοντας να συμβάλει ενεργά στην αντιμετώπιση του προβλήματος με επιστολή της στις αρμόδιες αρχές δηλώνει πως βρισκεται στην διάθεση των αρμοδίων αρχών και υπηρεσιών για την στενή επιτήρηση και καταπολέμηση του προβλήματος.
Συγκεκριμένα με επιστολή της προς την Αντιπεριφέρεια, Δήμο, Επιμελητήριο, την οποία κοινοποίησε επίσης στον νεοεκλεγέντα Δημαρχο κ. Ν. Αρετάκη, την Αστυνομική Δ/νση , το Λιμεναρχειο, την Πυροσβεστική Υπηρεσια ΖΑΚΥΝΘΟΥ,Μ.Μ.Ε. αιτείται την εναέρια επιτήρηση δασών και ακτών Ζακύνθου για το 2019
Ειδικότερα η επιστολή αναφέρει:
«Η Αερολέσχη Ζακύνθου με έτος ίδρυσης το 1980 είναι μέλος της Γενικής Γραμματείας πολιτικής προστασίας με αριθμό μητρώου 18/2016 και διαθέτει ένα ελικόπτερο τύπου ROBINSON R22 διθέσιο με διάρκεια πτήσης 3:00 ώρες και κόστος χρήσης τα 350 ευρώ ανά ώρα. Έχει τη δυνατότητα να απογειώνεται και να προσγειώνεται σε οποιοδήποτε σημείο με πτήσεις VFR (ημέρας) 30΄ λεπτά πριν την ανατολή του ηλίου έως και 30΄λεπτα μετά τη δύση.Το ελικόπτερο μπορεί να συμβάλει καθ΄όλη τη διάρκεια του έτους ,με διμελές πλήρωμα,στην έρευνα , στην διάσωση,σε κάθε είδους ανθρωπιστική βοήθεια ,στην πυροπροστασία-πυρανίχνευση των δασών ,στην επιτήρηση των ακτών και στην επίβλεψη της θαλάσσιας ρύπανσης.
Για τους παραπάνω λόγους σας παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε για την εξασφάλιση -επιχορήγησης καυσίμων που να αντιστοιχεί σε πτήσεις επιτήρησης για τις ανάγκες της καλοκαιρινής περιόδου.
ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΜΑΛΑΠΕΤΣΑΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΕΡΟΛΕΣΧΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
ΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ – ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΩΝ
ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ – ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΩΝ

ΜΠΑΣΤΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΑΕΡΟΛΕΣΧΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Στοιχεία επικοινωνίας Αερολέσχης
ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ Δ.ΣΟΛΩΜΟΣ – ΖΑΚΥΝΘΟΣ 29 100
Zakynthos Airclub/Facebook –
www.zakynthosairclub.gr –
e-mail: [email protected]
mobile +306977 223 138/+306944