Nέα μελέτη – Οι Έλληνες έχουν αδυναμία στα ζυμαρικά

Από τους πιο δυναμικούς και παραγωγικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας είναι αυτός των ζυμαρικών, όπως φαίνεται μέσα από τα στοιχεία νέας μελέτης.

Σύμφωνα με τη μελέτη της Infobank Hellastat AE., πρόκειται για δυναμικό κλάδο της βιομηχανίας τροφίμων, με υψηλό βαθμό συγκέντρωσης της παραγωγής σε λίγες αλλά μεγάλου μεγέθους επιχειρήσεις. Μάλιστα, η πλειοψηφία των επιχειρήσεων αυτών, εφαρμόζει πλήρως καθετοποιημένη παραγωγή, στοχεύοντας στις οικονομίες κλίμακας και στην ανταγωνιστικότητα.

Όπως προκύπτει από τη μελέτη, το 2017 ο συνολικός κύκλος εργασιών των εταιρειών αυξήθηκε κατά 1,7% έναντι του προηγούμενου έτους. Αυτό αποδεικνύει ότι η αγορά αρχίζει να ομαλοποιείται και να κινείται ανοδικά, έπειτα από την πτώση των πωλήσεων που προκάλεσαν οι ανακατατάξεις στον κλάδο των super market το 2016. Μάλιστα, εκτιμάται ότι η πρόσφατη μείωση του συντελεστή ΦΠΑ από 24% σε 13%, θα τονώσει σημαντικά την αγορά των ζυμαρικών τα επόμενα χρόνια.
Από τους πιο δυναμικούς και παραγωγικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας είναι αυτός των ζυμαρικών, όπως φαίνεται μέσα από τα στοιχεία νέας μελέτης.

Σύμφωνα με τη μελέτη της Infobank Hellastat AE., πρόκειται για δυναμικό κλάδο της βιομηχανίας τροφίμων, με υψηλό βαθμό συγκέντρωσης της παραγωγής σε λίγες αλλά μεγάλου μεγέθους επιχειρήσεις. Μάλιστα, η πλειοψηφία των επιχειρήσεων αυτών, εφαρμόζει πλήρως καθετοποιημένη παραγωγή, στοχεύοντας στις οικονομίες κλίμακας και στην ανταγωνιστικότητα.

Όπως προκύπτει από τη μελέτη, το 2017 ο συνολικός κύκλος εργασιών των εταιρειών αυξήθηκε κατά 1,7% έναντι του προηγούμενου έτους. Αυτό αποδεικνύει ότι η αγορά αρχίζει να ομαλοποιείται και να κινείται ανοδικά, έπειτα από την πτώση των πωλήσεων που προκάλεσαν οι ανακατατάξεις στον κλάδο των super market το 2016. Μάλιστα, εκτιμάται ότι η πρόσφατη μείωση του συντελεστή ΦΠΑ από 24% σε 13%, θα τονώσει σημαντικά την αγορά των ζυμαρικών τα επόμενα χρόνια.

Πηγή:olive magazine.gr