Γκιόστρα 2019 | Η εντυπωσιακή τελετή έναρξης! (φωτο)


Η τελετή έναρξης της Γκιόστρα 2019 εντυπωσίασε για ακόμα μια φορά τόσο Ζακυνθινούς που είχαν από νωρίς συγκεντρωθεί έναντι του Βυζαντινού Μουσείου για να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις της πρώτης ημέρας όσο και επισκέπτες του νησιού μας που με μεγάλο ενδιαφέρον ρωτούσαν λεπτομέρειες για το έθιμο!

Η συγκέντρωση έγινε στο κτίριο της Αντιπεριφέρειας και ακολούθησε πορεία συνοδείας τυμπάνων! ως την πλατεία Σολωμού, έπαρση των σημαιών κι επίσημη κήρυξη της Γκιόστρας! Παρουσιάστηκαν επισήμως και οι αντιπροσωπείες και συγκεκριμένα από την Ιταλία: Giostra Cavalleresca di Sulmona, Porta Japasseri di Sulmona και Comune di Anversa (Δήμος Ανβέρσας) Από το κρατίδιο του San Marino, ο σύλλογος «I fanciulli la corte di Olnano» και από τα Ιόνια Νησιά, το Λύκειο Ελληνίδων Κεφαλονίας – παράρτημα Αργοστολίου και ο χορευτικός σύλλογος Ιθάκης «Χαρίλαος Τσιγώνιας» με τις αντιπροσωπείες Κεφαλονιάς και Ιθάκης να παρουσιάζονται λίγο αργότερα λόγω καθυστέρησης του πλοίου.
Κατόπιν επίσημης κηρύξεως στην σκηνή πέρασε το μουσικό-φωνητικό σύνολο «Ιόνιο Κύμα» του Τιμόθεου Αρβανιτάκη το οποίο ανέβασε τη διάθεση του κοινού ενώ ακολούθησαν οι εξαιρετικοί χορευτικοί σύλλογοι: ο Σύλλογος Μαχαιράδου Αγία Μαύρα και οι αποστολές από Ιθάκη και Κεφαλονιά!