«Κλειδώνουν» τα ψηφοδέλτια της Ζακύνθου | Οι σίγουροι υποψήφιοι

Κορυφώνονται οι διεργασίες των κομματικών επιτελείων για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων, ενόψει των εκλογών της 7ης Ιουλίου και ήδη τα τελευταία 24ωρα τα σενάρια για πρόσωπα – έκπληξη στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ φουντώνουν. Το παρασκήνιο είναι έντονο και τα δύο μεγάλα κόμματα παίζουν τα τελευταία τους χαρτιά προκειμένου, η ΝΔ να καταφέρει να διατηρήσει το ποσοστό της από τις ευρωεκλογές και ο ΣΥΡΙΖΑ να μειώσει την ψαλίδα και να περάσει στην αντεπίθεση. Μεγάλη βαρύτητα έχει δοθεί και στη μονοεδρική της Ζακύνθου, καθώς τα επιτελεία γνωρίζουν καλά ότι ιδίως στις κλειστές κοινωνίες η επιλογή των προσώπων που θα δώσουν τη μάχη, έχει πολύ μεγάλη σημασία.

ΣΥΡΙΖΑ
Το απόγευμα της Τετάρτης ανακοινώθηκαν οι δύο υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ και όπως ήταν αναμενόμενο, μία νέα μάχη ετοιμάζεται να δώσει για την έδρα, ο Σταύρος Κοντονής. Η γυναίκα που επελέγη ήταν η δραστήρια φαρμακοποιός Κική Καρυδάκη – Γριμάνη, ενώ το τρίτο πρόσωπο σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι ο ξενοδόχος, Χάρης Μαρκουτσάς.

ΝΔ
Γρίφος παραμένει η οριστική επιλογή της Πειραιώς. Δεδομένη είναι η υποψηφιότητας της Χριστίνας Τετράδη, αλλά και του ψυχιάτρου Τάσου Καλόφωνου. Όμως, τα επιτελεία σβήνουν και γράφουν για το τρίτο πρόσωπο.

ΚΙΝΑΛ
Την ίδια μέρα, εξεδόθη και η επίσημη ανακοίνωση από το ΚΙΝΑΛ. Για τον Νομό Ζακύνθου στη μάχη ρίχνονται ο Απόστολος Κάρτσακας και η Βέρα Λαζένη, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, τον προεκλογικό αγώνα θα ενισχύσει σύντομα στο νησί, η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά.

ΚΚΕ
Το ΚΚΕ ανακοίνωσε επισήμως χθες τους τρεις υποψήφιους βουλευτές, οι οποίοι είναι: ο Αντώνης Βρυώνης, η Μαίρη Καλογερία και ο Γιώργος Κωνσταντίνου. Στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Στις εκλογές της 7ης Ιούλη το ΚΚΕ καλεί τον εργαζόμενο λαό, τους νέους και τις νέες να αποφασίσουν με βάση το τι πραγματικά έχει ανάγκη ο λαός την επόμενη μέρα. Σε αυτές τις εκλογές κρίνεται πόσο ισχυρή θα είναι εκείνη η δύναμη που είναι σταθερά και μόνιμα δίπλα σας, μπροστά στα δύσκολα, που δεν εγκαταλείπει ποτέ τον αγώνα. Κρίνεται πόσο ισχυρό θα είναι το ΚΚΕ, για να δυναμώσουν η λαϊκή αντίσταση, η αντεπίθεση, η ελπίδα, η προοπτική της κοινωνικής ευημερίας».

ΜεΡΑ25
Έτοιμοι να δώσουν τη μάχη και των εθνικών εκλογών, δηλώνουν τα στελέχη και ο επικεφαλής του ΜΕΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης. Στο νησί μας υποψήφια είναι η μοριακή βιολόγος, Αριστούλα Μπλέτσα.

φωτο: volvipress.gr