Σε Πυροσβεστική και Λιμεναρχείο η Χρ. Τετράδη | «Δέσμευση Μητσοτάκη η ασφάλεια»

Στο πλαίσιο των επαφών της για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας και της ανομίας, καθώς και την πρόληψη και την προστασία από πυρκαγιές και φυσικές καταστροφές, η υποψήφια Βουλευτής Ζακύνθου της ΝΔ, Χριστίνα Τετράδη, επισκέφθηκε τις υπηρεσίες της Πυροσβεστικής και του Λιμεναρχείου, όπου και συζήτησε με το προσωπικό τα προβλήματα και τα ζητήματα που τους απασχολούν.
Αρχικά συνομίλησε με τον Διοικητή της Πυροσβεστικής, Ιωάννη Πανόπουλο, ο οποίος ζήτησε να γίνει ένας κοινός φορέας για την πρόληψη και την καταστολή των πυρκαγιών και να μην συνεχιστεί ουσιαστικά ο σημερινός κατακερματισμός αρμοδιοτήτων, όπου η πρόληψη ανήκει στο Δασαρχείο, το οποίο χρηματοδοτείται από το κράτος για να κάνει παρεμβάσεις και την καταστολή την έχει η Πυροσβεστική. Από την πλευρά τους, οι πυροσβέστες έθεσαν ζητήματα εργασιακά, αλλά και επιχειρησιακά, που αφορούν κυρίως την απουσία πεζοπόρου τμήματος πυροσβεστών στο νησί μας.

Στη συνέχεια η κ. Τετράδη πήγε στο Λιμεναρχείο, όπου την υποδέχθηκε ο Λιμενάρχης, Αθανάσιος Σιούτης, και ο οποίος την ενημέρωσε για μια σειρά από θέματα όπως: Α) Το «Ναυάγιο». Β) Η υποστελέχωση. Γ) Τα λύματα. Δ) Η ανάγκη για δημιουργία Λιμενικού Φυλακίου στο Λαγανά. Ε) Η απώλεια 250 θέσεων στάθμευσης ΙΧ στον τραπεζοειδή (μετά το σεισμό). Η κα Τετράδη δήλωσε: «Είναι λυπηρό η παρούσα κυβέρνηση να έχει αφήσει υποστελεχωμένες αυτές τις δύο σημαντικές Υπηρεσίες, την Πυροσβεστική και το Λιμεναρχείο. Σε αυτήν την δύσκολη περίοδο για την πατρίδα μας και τον τόπο μας, το αγαθό της ασφάλειας της ζωής και της περιουσίας των πολιτών είναι επιβεβλημένο όσο ποτέ άλλοτε. Έχουμε αναδείξει τα θέματα της ασφάλειας και της προστασίας του πολίτη ως κεντρική πολιτική προτεραιότητα της Νέας Δημοκρατίας. Θα επιμείνουμε να τα αναδεικνύουμε, καθώς για εμάς η ασφάλεια είναι βασική προϋπόθεση ελευθερίας. Η παροχή ασφάλειας είναι η πρώτη υποχρέωση της ευνομούμενης Πολιτείας απέναντι στους Έλληνες πολίτες. Υπενθυμίζω στο σημείο αυτό πως όταν ήρθε στη Ζάκυνθο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αυριανός Πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκέφθηκε πρώτα τις συγκεκριμένες Υπηρεσίες, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα δέσμευσης πως η επόμενη κυβέρνηση θα έχει ως πρωταρχικό στόχο την επίλυση αυτών των προβλημάτων, χωρίς να υπάρχουν αστερίσκοι και ανακολουθίες», υπογράμμισε η κ. Τετράδη.