ΑΛΥΚΑΝΑΣ | «Παλεύει» για μια καλή τουριστική σεζόν

Δυναμικά ξεκίνησε η τουριστική σεζόν στον Αλυκανά με τους επιχειρηματικές της περιοχής να είναι αισιόδοξοι ότι και οι επόμενοι μήνες θα ολοκληρωθούν με θετικό πρόσημο. Ευελπιστούν ότι θα έχουν σημαντικό οικονομικό κέρδος όπως και τα προηγούμενα χρόνια, ενώ επισημαίνουν ότι ειδικά στον Αλικανά η κίνηση δεν είναι μειωμένη, όπως σε άλλες τουριστικές περιοχές του νησιού.
Παρά τα προβλήματα στις υποδομές, τα σκουπίδια και την έλλειψη φωτισμού, η περιοχή είναι ιδιαίτερα αγαπητή στους ξένους επισκέπτες, που την επιλέγουν για τα όμορφα τοπία, τις θάλασσες και τη χαλαρή διασκέδαση. Άλλωστε τον Αλικανά επιλέγουν και πολλές οικογένειες για τις διακοπές τους.
Πιο αναλυτικά, οι επιχειρηματίες ανέφεραν ότι η κίνηση σε γενικές γραμμές είναι στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, ενώ τόνισαν ότι η μείωση που παρατηρείται σε άλλες περιοχές του νησιού δεν έχει επηρεάσει τον Αλικανά.

«Να λύσουν το πρόβλημα των σκουπιδιών και ο Αλυκανάς θα είναι καλύτερος»
Οι επιχειρηματίες της περιοχής, μιλώντας για τα προβλήματα εστίασαν περισσότερο στο θέμα των σκουπιδιών και τόνισαν τη σημασία της ανακύκλωσης. Και στον Αλικανά από νωρίς επιχειρηματίες και κάτοικοι έναν μεγάλο αγώνα για να κρατήσουν το χωριό καθαρό και να είναι έτοιμο να υποδεχτεί τους ξένους επισκέπτες. Παρόλα αυτά ζητούν από τις αρχές να μην ξεχνούν τον Αλικανά και δείχνουν ενδιαφέρον για την επίλυση των προβλημάτων.

Μιχαέλα Μουζάκη
«Νομίζω ότι έχει αρκετό κόσμο, παρόλο που ακούμε ότι έχει μείωση αυτό το καλοκαιρί. Θεωρώ ότι πάμε καλά σε όλους τους τομείς. Φέτος, υπάρχει καθαριότητα και μάλιστα μου το είπαν και οι πελάτες οι οποίοι διαπίστωσαν ότι είναι πιο καθαρός από πέρσι ο Αλυκανάς. Η σεζόν ξεκίνησε όπως κάθε χρονιά… Πάντα τον Μάϊο και τον Ιούνιο έχει λιγότερο κόσμο. Πάντως υπάρχει κίνηση».

Ρούλα Πυλαρινού
«Έχει σκαμπανεβάσματα η τουριστική περίοδος. Δεν θα έλεγα ότι είναι σταθερή η κίνηση, αλλά είναι αρκετά καλή εδώ στον Αλυκανά. Ένα μεγάλο πρόβλημα είναι τα σκουπίδια, τα οποία πρέπει να μαζεύονται και να γίνεται ανακύκλωση κανονικά, κάτι που δεν γίνεται. Πιστεύω αυτό θα «ανέβαζε» την περιοχή μας, ενώ τώρα τη «μειώνει». Την κίνηση την βλέπω μέτρια προς καλή… Έχουμε κόσμο από ανατολικές χώρες και είναι καλοί πελάτες».

Ελένη Λυκουρέση
«Δεν πάει καλά φέτος! Ο Μάης ήταν χάλια! Δεν βοήθησε ο καιρός αλλά ούτε και ο κόσμος ήταν καλός. Δεν ξέρω πως θα πάνε τα πράγματα… Είναι λίγο πεσμένα, θα δείξει. Τα σκουπίδια είναι πρόβλημα και η έλλειψη φωτισμού και το οδικό δίκτυο. Ο Αλυκανάς είναι πάντως η κατάλληλη περιοχή για οικογενειακές διακοπές, Έχουμε ωραίες θάλασσες και μαγαζιά».