Σπ. Λειβαδιώτης και Σ. Βάλβης – Ετοιμάζονται για αγώνα υπεραπόστασης στις Ιταλικές Άλπεις

Σε ένα σπουδαίο δρομικό γεγονός που πραγματοποιείται στις Ιταλικές Άλπεις θα δώσουν το παρών δυο Ζακυνθινοί αθλητές. Οι Σπύρος Λειβαδιώτης και Σωκράτης Βάλβης θα συμμετάσχουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ορεινού Τρεξίματος που πραγματοποιείται στις 28 Ιουνίου στην Κορτίνα Ντ’Αμπέτσο. Πρόκειται για αγώνα υπεραπόστασης αφού οι δρομείς θα πρέπει να διασχίσουν απόσταση 120 χιλομέτρων. Να πούμε ότι πρόκειται για έναν από τους αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος και λέγεται «Lavaredo Ultra Trail».
Να πούμε ότι η διαδρομή είναι ιδιαίτερα απαιτητική για τους δυο Ζακυνθινούς συμμετέχοντες, αφού θα πρέπει να διασχίσουν βουνοπλαγιές και δύσβατα μονοπάτια για να φτάσουν στον τερματισμό. Πρόκειται για ένα τέστ αντοχής για όσους καταφέρουν και ολοκληρώσουν τον αγώνα τους με τον Σπύρο Λειβαδιώτη και τον Σωκράτη Βάλβη να αποδεικνύουν και στο πρόσφατο Zakynthos Night Run ότι είναι σε καλή φόρμα, με τον πρώτο να τερματίζει τρίτος στα 10 χλμ και τον δεύτερο να ανεβαίνει στο πρώτο σκαλί του βάθρου στα 5 χλμ.
Ο Σπύρος Λειβαδιώτης αναφερόμενος στους αγώνες που θα γίνουν είπε: «Είναι ένας αγώνας πολύ υψηλού επιπέδου. Είναι τιμή μας που θα πάμε εκεί. Θα συμμετάσχουν αθλητές παγκοσμίου επιπέδου. Ελπίζουμε να πιάσουμε τους χρόνους που έχουμε βάλει για τους εαυτούς μας».
Από την μεριά του ο Σωκράτης Βάλβης πρόσθεσε: «Θα τρέξουμε με τον Σπ. Λειβαδιώτη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ορεινού Τρεξίματος στις Ιταλικές Άλπεις στους Δολομίτες που είναι 120 χιλιόμετρα και πιστεύουμε να τερματίσουμε σε 25-28 ώρες. Προπονούμαστε σκληρά τα τελευταία δυο χρόνια για αυτό».
Πρόκειται για μια μεγάλη πρόκληση για τους δυο δρομείς που δουλεύουν ακατάπαυστα για έναν μεγάλο στόχο, ενώ παράλληλα στέλνουν σε όλους το μήνυμα ότι μέσω των αγώνων δρόμου μπορείς να αποδείξεις ότι είσαι ικανός να καταφέρεις τα πάντα.
Για τον Σπύρο Λειβαδιώτη και τον Σωκράτη Βάλβη η συμμετοχή σε αυτόν τον αγώνα αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση και αμφότεροι θέλουν να αποδείξουν στους ίδιους τους εαυτούς τους ότι όχι μόνο μπορούν να τερματίσουν αλλά και να κάνουν έναν καλό χρόνο.