Συνταγή… απόλυτης επιτυχίας για τα εστιατόρια των ξενοδοχείων Contessina |Δια χειρός Χριστόφορου Πέσκια!

Η αλήθεια είναι πως δεν είναι η πρώτη φορά που τα ξενοδοχεία Contessina Collection, 4 και 5 αστέρων, πρωτοπορώντας θέτουν ψηλά τον πήχη στο τομέα της φιλοξενίας στο νησί μας. Το νεόδμητο Contessina Suites βραβεύθηκε στα φετινά Tourism Awards στην κατηγορία “Αrchitecture & Design, Greek Hotel of the Year και Ηotel Design Awards για το καλύτερο κέντρο ευεξίας ενώ η φετινή ανακαίνιση του Contessina Hotel ήδη λαμβάνει εξαιρετικά σχόλια. Κι ενώ οι διακρίσεις είναι ενδεικτικές του επιπέδου των Contessina Collection η οικογένεια Μωραΐτη γνωρίζει πως πάντα υπάρχει κάτι παραπάνω να προσφέρεις: Οι γεύσεις αποτελούν ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ταξιδιωτικής εμπειρίας και βέβαια λόγω της ελληνικής μαγειρικής παράδοσης έναν τομέας στον οποίο οφείλει να επενδύει ο εγχώριος τουρισμός.
Στην επιμέλεια λοιπόν των πιάτων για τα αναβαθμισμένα εστιατόρια Lentika στο Contessina Suites και Vedema στο Contessina Hotel δεν θα μπορούσε παρά να δοθεί ιδιαίτερη φροντίδα. «Ο κ. Πέσκιας είναι από τους πιο καταξιωμένους Έλληνες chef. Ουσιαστικά άλλαξε την ελληνική γαστρονομία – την έκανε πιο δημιουργική! Ήταν ο πρώτος που ασχολήθηκε με την δημιουργική ελληνική κουζίνα» ανέφερε ο Λευτέρης Μωραίτης προσθέτοντας πως αυτός ήταν κι ο βασικός παράγοντας για την επιλογή του. Ο chef Πέσκιας φέτος θα επιμελείται το σύνολο των μενού των ξενοδοχείων– από το πρωινό και τα κρύα πιάτα του pool bar, μέχρι τις γαστρονομικές προτάσεις των μεσημεριανών και βραδινών καρτών.

Σε ένα διήμερο γαστρονομικό ταξίδι– γιορτή τη Κυριακή 9 και Δευτέρα 10 Ιούνη τα εστιατόρια άνοιξαν τις πόρτες τους στο κοινό εγκαινιάζοντας έτσι την συνεργασία των ξενοδοχείων Contessina με τον διάσημο chef. Ο κ. Μωραΐτης δήλωσε σχετικά: «Ήταν δυο μοναδικές βραδιές κι είμαστε εξαιρετικά ικανοποιημένοι από τα σχόλια του κόσμου» ενώ τόνισε πως ουσιαστικά αυτό είναι το ξεκίνημα «Έπεται και συνέχεια! Εμείς επιδιώκουμε να δώσουμε το Contessina experience στο κόσμο. Μια ολοκληρωμένα εμπειρία που έχει να κάνει με την Ελλάδα, τη Ζάκυνθο και την ιστορία μας» προσέθεσε ο κ. Μωραίτης.
Το ξεκίνημα πάντως μας άφησε μια εξαιρετική γεύση! Τα πιάτα είναι βασισμένα σε τοπικές πρώτες ύλες, παραδοσιακές συνταγές της αρχοντικής Ζακύνθου και των Επτανήσων , επιβεβαιώνουν με τον καλύτερο τρόπο την ελληνική τους ταυτότητα και την μεσογειακή τους ιθαγένεια. Μερικά από αυτά είναι: σαγανάκι λαδογραβιέρας Ζακύνθου με μαρμελάδα σύκο, γαρίδες μπουρδέτο, αρνάκι σιγομαγειρεμένο για 6 ώρες με καλοκαιρινά χόρτα και Λαβράκι σε κρούστα αλατιού.
Από τη γαστρονομική αυτή γιορτή δε θα μπορούσε κατά Ζακυνθινή παράδοση να λείπει και το μουσικό στοιχείο! Για την βραδιά στο Lentika του Contessina Suites που είναι «πιο fine dining» επιλέχθηκε μια εξαιρετική jazz μπάντα, ενώ στο Vedema του Contessina Hotel που όπως είπε ο κ. Μωραίτης «είναι μια μοντέρνα ταβέρνα» το δείπνο συνόδευσαν εξαιρετικοί Ζακυνθινοί μουσικοί με παραδοσιακές μελωδίες.