Ζάκυνθος | «Το κράνος σώζει ζωές», αλλά οι συμπολίτες μας το ξεχνούν

Δυο τροχαία ατυχήματα έγιναν την περασμένη Δευτέρα στο νησί μας με δίκυκλα! Το πρώτο στους Αμπελόκηπους, με έναν νεαρό να τραυματίζεται και να μεταφέρεται στο νοσοκομείο και το δεύτερο στο Γαϊτάνι, όπου μια κοπέλα χτύπησε στη σπονδυλική της στήλη. Δυστυχώς, τα περιστατικά αυτά δεν έχουν θορυβήσει τους συμπολίτες μας που εξακολουθούν να μην φορούν κράνος, ενώ και οι οδηγοί Ι.Χ. ξεχνούν να βάλουν τη ζώνη τους. Το πρόβλημα ειδικά τώρα το καλοκαίρι είναι πιο σοβαρό, αφού, δυστυχώς, πολλοί χρησιμοποιούν ως δικαιολογία τις υψηλές θερμοκρασίες και δεν φορούν κράνος! Υπάρχουν και αυτοί που παραδέχονται το λάθος τους και τονίζουν ότι θα πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία όλων, και κυρίως των νέων. Δυστυχώς πολλοί είναι και αυτοί που οδηγούν δίκυκλα χωρίς δεν διαθέτουν δίπλωμα οδήγησης!

«Τα μάτια μας δεκατέσσερα…»
Οι συμπολίτες μας τονίζουν ότι πρέπει να έχουμε τα μάτια μας δεκατέσσερα στον δρόμο και να τηρούμε τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας στο 100%. Μόνο έτσι θα αποφύγουμε ατυχήματα που θα μπορούσαν ακόμα και να στοιχίσουν τη ζωή σε συμπολίτες μας.

Διονύσης Κάνδηλας
«Η οδική ασφάλεια πάρα πολύ σημαντική, ιδιαίτερα σε τουριστικές περιοχές. Πρέπει να προσέχουμε όλοι! Και εγώ σφάλλω που δεν φοράω κράνος. Δίνω το κακό παράδειγμα στους νέους, οι οποίοι βλέπουν τους μεγαλύτερους να μην φοράνε κράνος και δυστυχώς κάνουν το ίδιο. Είναι κάτι που πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Ένα άλλο σοβαρό πρόβλημα είναι η διάσπαση της προσοχής των οδηγών από τα κινητά τηλέφωνα. Όλοι μας πρέπει να φοράμε τα κράνη μας και να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι. Ιδίως τώρα που η κίνηση είναι αυξημένη, χρειάζεται μεγαλύτερη προσοχή».

Νίκος Μουγκοπέτρος
«Πρέπει να ρίξουμε βάρος στην ασφάλεια. Αν δεν το κάνουμε, μπορεί να βρεθούμε και εμείς στην ίδια κατάσταση. Θα πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι όταν βγαίνουμε στον δρόμο θα πρέπει, για μας και τους άλλους, να παίρνουμε όλα τα μέτρα ασφαλείας. Κατά συνέπεια, πρέπει να το φοράμε το κράνος και αυτό, πρέπει ο κόσμος να το συνειδητοποίησει. Αυτά τα μηνύματα πρέπει να περάσουν και στα παιδιά, ώστε κάποια στιγμή να καταφέρουμε να μειωθούν στο ελάχιστο τα τροχαία ατυχήματα».

Μιχάλης Μπαβέλος
«Είναι απαραίτητο το κράνος και σώζει ζωές! Δυστυχώς, εδώ στο δρόμο, οι Ζακυνθινοί θεωρούν ότι οι δρόμοι τους ανήκουν και «πάνε με χίλια». Κανείς δεν προσέχει και κυρίως οι οδηγοί δικύκλων. Εννοείται ότι και η ζώνη ασφαλείας για τους οδηγούς αυτοκινήτων είναι απαραίτητη. Αυτά θα έπρεπε να είναι δεδομένα πράγματα και δεν έπρεπε καν να χρειάζεται να τα αναφέρουμε. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για να μην φοράς κράνος ή για να βάζεις ζώνη».

φωτο: Newsbomb-Cyprus