Κρούσματα τηλεφωνικής εξαπάτησης | Ανακοίνωση Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιονίων Νήσων


Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ιονίων Νήσων με αφορμή περιστατικό τηλεφωνικής εξαπάτησης τουριστικού καταλύματος στη Κέρκυρα αλλά και αντίστοιχα που έχουν καταγραφεί σε διάφορες περιοχές της χώρας συνιστά στους πολίτες ιδιαίτερη προσοχή. Σύμφωνα με την ανακοίνωση o δράστης σε τηλεφωνική του επικοινωνία με κατάλυμα της Κέρκυρας επικαλέσθηκε πως κατέθεσε στο λογαριασμό του καταλύματος μεγαλύτερο ποσό από το οφειλόμενο και ζήτησε να του επιστραφεί η διαφορά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

«Από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ιονίων Νήσων ανακοινώνεται ότι πρόσφατα καταγράφηκε περιστατικό σε Υπηρεσία της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κέρκυρας, τηλεφωνικής εξαπάτησης τουριστικού καταλύματος με το πρόσχημα της εκ παραδρομής κατάθεσης χρημάτων σε τραπεζικό λογαριασμό.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση ο δράστης επικοινώνησε τηλεφωνικά με το τουριστικό κατάλυμα και με το πρόσχημα της κράτησης δωματίων, επικαλέστηκε ψευδώς σε υπάλληλο ότι εκ παραδρομής κατέθεσε στον τραπεζικό λογαριασμό του καταλύματος, μεγαλύτερο ποσό από το οφειλόμενο και να του επιστραφεί η διαφορά.

Με αφορμή το παραπάνω περιστατικό αλλά και αντίστοιχα που έχουν καταγραφεί σε διάφορες περιοχές της χώρας, συνιστούμε στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε όσους προσπαθούν να τους πείσουν να καταβάλουν χρήματα σε υπόπτους και υποτιθέμενους τραπεζικούς λογαριασμούς».