Μάγδα Γαζέα | Βάζει «τελεία» σε μια σπουδαία καριέρα

Αποτελεί μια από τις κορυφαίες αθλήτριες πανελληνίως και την κορυφαία του τμήματος στίβου της ΑΓΕΖ με αναρίθμητες διακρίσεις σε Πανελλήνιες διοργανώσεις σε όλη την χώρα. Η Μάγδα Γαζέα αν και έχει καταγωγή από την Θεσσαλονίκη έχει γράψει ιστορία στο νησί μας και είναι ιδιαίτερα αγαπητή στον κόσμο λόγω των διακρίσεων της αλλά και του πάθους της για το τρέξιμο.
Μετά από πολλά χρόνια παρουσίας στην κορυφή, η Μάγδα Γαζέα είναι πολύ κοντά στην ολοκλήρωση μιας μεγάλης καριέρας. Οι δηλώσεις της κατά την διάρκεια του Zakynthos Night Run είχαν μεγάλο ενδιαφέρον, με την ίδια να λέει: «Θα το ανακοινώσω και επίσημα, κρεμάω τα παπούτσια μου φτάνει. Έχω την διάδοχο έτρεξε κιόλας στους αγώνες».

Μπορείτε εδώ να δείτε και το βίντεο στο οποίο μιλάει στον Γ. Αναγνωστόπουλο και αναφέρεται σε αυτό το θέμα.

Η Μάγδα Γαζέα αναμένεται να κάνει μια τελευταία προσπάθεια να συμμετάσχει σε διοργανώσεις, αφού στις 6 Οκτωβρίου θα δώσει το παρών στον Ημιμαραθώνιο της Κρήτης. Αυτός θα είναι και ο τελευταίος της αγώνας, εφόσον τον πραγματοποιήσει, με την ίδια να ξεκινάει άμεσα προετοιμασία για να είναι σε κατάλληλη φυσική κατάσταση.
Η Μάγδα Γαζέα να πούμε ότι ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς το τελευταίο χρονικό διάστημα και αυτός ήταν ένας σοβαρός λόγος που την έκανε να σκέφτεται την αποχώρηση από τα ταρτάν του στίβου.
Η ίδια βέβαια θα συνεχίσει να είναι κοντά στον αθλητισμό, αφού θα διατηρηθεί ως προπονήτρια στίβου της ΑΓΕΖ μαζί με τον σύζυγό της και επίσης προπονητή του συλλόγου Νίκο Ακτύπη.

Μεγάλη παρακαταθήκη αφήνει για τη Ζάκυνθο η Μ. Γαζέα

Έχοντας πετύχει τόσες μεγάλες διακρίσεις η Μάγδα Γαζέα παρότρυνε πολλά νέα παιδιά στο νησί μας να της μοιάσουν, ενώ η μεγάλη της αγάπη για το τρέξιμο και γενικότερα για το δρομικό κίνημα ενέπνευσε πολλούς ανθρώπους να συμμετάσχουν με τον αθλητισμό είτε ερασιτεχνικά, είτε επαγγελματικά. Η συνεχόμενη παρουσία της δίπλα σε εκκολαπτόμενους αθλητές της Ζακύνθου είναι ιδιαίτερα σημαντική και αποτελεί προνόμιο για τον τόπο που θα παραμείνει ως προπονήτρια να προσφέρει τις υπηρεσίες της.
Η ίδια με το χαμόγελο πάντα στα χείλη δείχνει έτοιμη για τις νέες προκλήσεις στην ζωή της μετά από μια σπουδαία πορεία στον στίβο που σιγά σιγά ολοκληρώνεται με πολλές επιτυχίες, λύπες αλλά και μεγάλες στιγμές.