Συνάντηση της Ρ. Κράτσα με Ζακυνθινούς | Η επόμενη μέρα στο επίκεντρο

Τις σκέψεις τους για την επόμενη μέρα θα έχουν την ευκαιρία να μοιραστούν οι Ζακυνθινοί με τη νεοεκλεγείσα Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, την ερχόμενη Τετάρτη σε μία ανοιχτή εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στον Κόκκινο Βράχο, δέκα μέρες περίπου μετά τη διεξαγωγή των εκλογών. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο συνδυασμός «ΙΟΝΙΟ ΔΥΝΑΤΑ! Κάθε νησί ψηλά», αναφέρεται ότι στόχος της διοργάνωσης είναι να διατυπώσουν οι συμπολίτες μας, τις σκέψεις τους για την επόμενη μέρα του τόπου. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 8:30 μμ.
Υπενθυμίζουμε ότι την περασμένη εβδομάδα, η κα Κράτσα συμμετείχε σε σύσκεψη που συγκάλεσε ο Πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης με τους νεοεκλεγέντες Περιφερειάρχες του κόμματος. Στη συνάντηση αυτή, ο κ. Μητσοτάκης εξήγγειλε την ίδρυση «Συμβουλίου Περιφερειαρχών» υπό τον Πρωθυπουργό για τον συντονισμό του προγραμματισμού και του έργου μεταξύ κεντρικής κυβέρνησης και περιφερειών.
Επομένως, αυτή η συνάντηση την ερχόμενη Τετάρτη με τους Ζακυνθινούς έχει μεγάλη σημασία για την κα Κράτσα, καθώς θα μπορέσει να ιεραρχήσει τα προβλήματα και να ακούσει με προσοχή τις ανάγκες των κατοίκων του νησιού, ώστε να δώσει ήδη από την 1η Σεπτέμβρη σημαντικές μάχες για την επίλυση τους ή την προώθηση αιτημάτων. Άλλωστε τις πρώτες ιδέες της, τις προκλήσεις για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, τις προτεραιότητες των αναπτυξιακών της σχεδίων μοιράστηκε με τον κ. Μητσοτάκη, κατά τη συνάντηση της προηγούμενης εβδομάδας.
Επίσης, να αναφέρουμε ότι ο πρόεδρος τη ΝΔ τόνισε ότι θα πάρει άμεσα πρωτοβουλίες για διευκόλυνση του έργου των Περιφερειαρχών αντιμετωπίζοντας γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και επικαλύψεις αρμοδιοτήτων μεταξύ Α’ και Β’ βαθμού αυτοδιοίκησης και αποκεντρωμένης διοίκησης και στη συνέχεια, θα παρουσιάσει ολοκληρωμένο σχέδιο ανασυγκρότησης της λειτουργίας του κράτους και των σχέσεων με τις Περιφέρειες.

Θέματα που ίσως σας ενδιαφέρουν