4ο Zakynthos Night Run – Το Σάββατο η γιορτή του αθλητισμού

Όλα είναι έτοιμα για το φετινό Zakynthos Night Run, το οποίο επιστρέφει για τέταρτη χρονιά στην Πλατεία Σολωμού με τον Σύλλογο Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών να είναι ο διοργανωτής. Οι αγώνες αναμένεται να έχουν μεγάλη συμμετοχή από μικρούς και μεγάλους δρομείς. Οι διοργανωτές έβαλαν δυνατά τους για το φετινό αθλητικό γεγονός, με τους αγώνες να ξεκινούν λίγο μετά τις 18.00, καθώς πρώτα θα πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης. Συγκεκριμένα θα παρελάσει η Φιλαρμονική Ζακύνθου μαζί με σχολεία και αθλητικά σωματεία, ενώ από τις 18.30 θα ξεκινήσουν οι αγώνες.
Πρώτα θα γίνουν οι παιδικοί αγώνες των 500 μέτρων (0-5 ετών) και μετά θα ακολουθήσουν και οι αγώνες κατηγορίας πρώτης, δευτέρας και τρίτης δημοτικού που θα είναι επίσης 500 μέτρων. Θα ακολουθήσει αγώνας για την τετάρτη, πέμπτη και έκτη δημοτικού απόστασης 1,000 μέτρων, ενώ τόση θα είναι η απόσταση και για τον αγώνα πρώτης, δευτέρας και τρίτης Γυμνασίου.
Οι δυο τελευταίοι αγώνες δρόμου στους οποίους θα συμμετάσχουν αθλητές από 16 ετών και πάνω είναι των 5,000 και των 10,000 μέτρων. Μετά τον τερματισμό όλων των διαγωνιζόμενων θα πραγματοποιηθούν οι απονομές.
Η πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Μαρία Πλαρινού ανέφερε για τους αγώνες: «Είναι το 4ο Zakynthos Night Run. Γίνεται με την υποστήριξη πολλών ιδιωτών που συνδράμουν ως χορηγοί. Είναι μια μεγάλη αθλητική γιορτή. Σκοπός είναι να έρθουν τα παιδιά να τρέξουν και να περάσουν καλά αλλά και να περάσουμε το μήνυμα ότι ο αθλητισμός είναι ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής των παιδιών».
Η κ. Πλαρινού επίσης πρόσθεσε: «Θα ξεπεράσει και τις προηγούμενες χρονιές η συμμετοχή. Την προηγούμενη φορά είχαμε 450 παιδιά όλων των ηλικιών , ενώ είχαμε και πολλούς δρομείς, αθλητές επαγγελματίες ή ερασιτέχνες που έλαβαν μέρος».