Δεύτερη συνάντηση της Ρ. Κράτσα με τον Κυριακό Μητσοτάκη

Η εκλεγμένη Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου συμμετείχε χθες στη σύσκεψη των νεοεκλεγέντων Περιφερειαρχών που συγκάλεσε ο Πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης.
Στην εισαγωγική τοποθέτηση που έκανε ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε την υπερκομματική αντιμετώπιση προς όλους τους Περιφερειάρχες με δίκαιο και ισορροπημένο τρόπο για όλες τις Περιφέρειες. Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στον αναπτυξιακό ρόλο που διαδραματίζουν οι περιφέρειες και στη στενή συνεργασία που θα πρέπει να έχουν με την κυβέρνηση προκειμένου να υλοποιηθούν κρίσιμα έργα υποδομής κι εκσυγχρονισμού των διοικητικών δομών. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε ακόμη στις προκλήσεις που έχουν να αντιμετωπίσουν οι περιφέρειες, με πρώτη και πιο σοβαρή τη διαχείριση των απορριμμάτων. Επίσης, ο Πρόεδρος της Ν.Δ. εξήγγειλε την ίδρυση «Συμβουλίου Περιφερειαρχών» υπό τον Πρωθυπουργό για τον συντονισμό του προγραμματισμού και του έργου μεταξύ κεντρικής κυβέρνησης και περιφερειών.
Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε επίσης ότι θα πάρει άμεσα πρωτοβουλίες για διευκόλυνση του έργου των Περιφερειαρχών αντιμετωπίζοντας γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και επικαλύψεις αρμοδιοτήτων μεταξύ Α’ και Β’ βαθμού αυτοδιοίκησης και αποκεντρωμένης διοίκησης και στη συνέχεια θα παρουσιάσει ολοκληρωμένο σχέδιο ανασυγκρότησης της λειτουργίας του κράτους και των σχέσεων με τις Περιφέρειες.
Στην ανταλλαγή απόψεων που επακολούθησε η Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου παρουσίασε τις προκλήσεις για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, τις προτεραιότητες των αναπτυξιακών της σχεδίων, αλλά και την συνεργασία με τις δημοτικές αρχές αλλά και τις σχέσεις με την κυβέρνηση και τα ευρωπαϊκά όργανα.