Επιστολή της ΕΠΣ στην ΕΠΟ – Ζητάει άνοδος δευτεραθλητών και δέκα ομίλους

Σε πρόταση ενόψει της Γενικής Συνέλευσης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας προχώρησε η ΕΠΣ Ζακύνθου που έστειλε επιστολή σχετικά με το θέμα της αναδιάρθρωσης και στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.
Η Ένωση ήταν μια από τις πρώτες που είχε ζητήσει την διεξαγωγή της Γ’ Εθνική με δέκα ομίλους και με άνοδο των δευτεραθλητών των ΕΠΣ στις εθνικές κατηγορίες. Το αίτημα της επαναλήφθηκε προς την ΕΠΟ και τώρα περιμένει να δει τι θα γίνει.
Να πούμε ότι αν γίνει δεκτό το αίτημα της ΕΠΣ Ζακύνθου αλλά και άλλων νομών που συμφωνούν με αυτήν την πρόταση, το νησί μας θα αποκτήσει και Τρίτη ομάδα στις Εθνικές Κατηγορίες, με την Ζάκυνθο να ακολουθεί τον ΑΟΚ Ζακύνθου και το Τσιλιβή.
Η Επιστολή της ΕΠΣ Ζακύνθου προς την ΕΠΟ, ενόψει της Γενικής Συνέλευσης αναφέρει:
«Λαμβάνοντας υπόψη την πρόσφατη αναδιάρθρωση για το Ελληνικό Ποδόσφαιρο επανερχόμεθα στην 5591/12-4-2019 αρχική μας πρόταση και σας προτείνουμε τα κάτωθι: Σε ότι αφορά την Γ΄ Εθνική Κατηγορία για την ποδοσφαιρική περίοδο 2019 – 2020,να δημιουργηθούν δέκα (10) Όμιλοι των δεκαέξι (16)ομάδων, από όμορους Νομούς, προβιβάζοντας και τις δευτεραθλήτριες ομάδες των Ε.Π.Σ. ποδοσφαιρικής περιόδου 2018-2019.
Η πρόταση αυτή έχει σαν σκοπό να μειωθούν στο ένα τρίτο τα έξοδα, μετακίνησης-διατροφής-διανυκτέρευσης κλπ των σωματείων .Έτσι δημιουργείτε π.χ. ο όμιλος Κρήτης, ο όμιλος Πελοποννήσου, ο όμιλος Δυτ. Ελλάδας και άλλοι όμιλοι με κοντινές αποστάσεις και αυθημερόν μετακινήσεις. Παρακαλούμε όπως δείτε θετικά έστω και την ύστατη στιγμή, την πρότασή μας, που αφορά την βιωσιμότητα των σωματείων, δεδομένου ότι το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο δεν έχει την ανάλογη οικονομική στήριξη της Πολιτείας, για να μπορούν τα σωματεία να ανταπεξέλθουν στο δύσκολο Πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας.
Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η Γενική Συνέλευση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, αφού υπάρχει περίπτωση να παρθούν αποφάσεις κρίσιμες και για το νησί μας. Σύμφωνα με πληροφορίες η ΕΠΣ Ζακύνθου θα επιμείνει του αιτήματος της, και αναμένεται να υπάρξει υποστήριξη και από άλλους νομούς που θεωρούν ότι αυτή η λύση είναι η καλύτερη δυνατή και θα δώσει μεγαλύτερη αξία στην συγκεκριμένη κατηγορία. Το θέμα έχει μεγάλο ενδιαφέρον και σίγουρα θα έχει συνέχεια.