Φιλόξενος Α.Σ. ΑΜΕΑ: Γ. Λιγνός – Ιστορική πρόκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης

Σε μια μεγάλη πρόκριση έφτασε ο Γεράσιμος Λιγνός, ο οποίος θα συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Ατόμων με Αναπηρία που θα γίνει στο Λονδίνο. Ο Κεφαλονίτης Αθλητής του Φιλόξενου Α.Σ. ΑΜΕΑ συμμετείχε στο Πανιταλικό Πρωτάθλημα Κολύμβσης που διεξήφθη στο Lignano Sabbiadoro. Εκεί ο νεαρός κολυμβητής που συμμετείχε στην κατηγορία S13 κατετάγη τρίτος στα 100μ. πρόσθιο, στον προκριματικά γύρο, ενώ ήταν ακόμα πιο συγκλονιστικός στον β’ τελικό όπου τερμάτισε δεύτερος με χρόνο 1 λεπτό, 10 δευτερόλεπτα και 96 δεύτερα και σημείωσε Πανελλήνιο ρεκόρ. Παράλληλα με αυτήν την εξαιρετική επίδοση έπιασε τον χρόνο που χρειάζεται για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης στο Λονδίνο.
Επίσης ο Γεράσιμος Λιγνός στην κατηγορία SM13 τερμάτισε πρώτος στον προκριματικό γύρο στα 200μ. μικτή ατομική με χρόνο 2 λεπτά, 20 δεύτερόλεπτα και 36 δεύτερα, κερδίζοντας εκ νέου το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης. Επίσης στον τελικό ανέβηκε εκ νέου στο δεύτερο σκαλί του βάθρου (τερμάτισε σε 2 λεπτά, 21 δευτερόλεπτα και 77 δεύτερα). Τέλος αγωνίστηκε και στα 100μ. πεταλούδα στην κατηγορία S13, όπου τερμάτισε τρίτος με χρόνο 1 λεπτό, 3 δευτερόλεπτα και 35 δεύτερα σημειώνοντας ατομικό ρεκόρ.

Το Δ.Σ. του Φιλόξενου εξέδωσε ανακοίνωσε και συνεχάρη για άλλη μια φορά τον Γεράσιμο Λιγνό αλλά και την προπονήτρια και μητέρα του κ. Αλεξία Μωραΐτου.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας με ιδιαίτερη χαρά και υπερηφάνεια συγχαίρει τον αθλητή του αλλά και την προπονήτρια του,
κ. Μωραΐτου Αλεξία».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Γεράσιμος Λιγνός κάνει περήφανο το νησί μας και εκείνο της Κεφαλονιάς, αφού έχει καταφέρει να ανεβάσει πολύ ψηλά τον πήχη με συνεχόμενες επιτυχίες σε διεθνείς και πανελλήνιες διοργανώσεις. Αποτελεί και ένα μεγάλο όνομα για τον Φιλόξενο που τον στηρίζει στους αγώνες που συμμετέχει και τον βοηθάει να φτάσει σε σημαντικές διακρίσεις.